Yenilik rüzgarı

Avrupa’nın en büyüğü olan ve 2 yılda bir düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı, 28 Eylül’de kapılarını açacak. Yılın son çeyreği ve 2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak modeller fuarda sergilenmeden tanıtılmaya başlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2017 Güncelleme 28 Ağustos 2017, 00:00
Yenilik rüzgarı

İÇİNDEKİLER

VW T-ROC
Volkswagen'in (VW) merakla beklenen kompakt crossover modeli nihayet gün yüzüne çıktı. Tiguan'ın altında Golf'e daha maceracı bir alternatif olarak düşünülen model, MQB platformunu kullanıyor. Önden çekişli ve 4 tekerlekten çekişli olmak üzere 2 farklı aktarmanın sunulduğu T-Roc, hareketli detaylara sahip bir tasarımla geliyor. T-Roc'ta Golf'ten tanıdığımız 3 ve 4 silindirli motorlar görev yapacak.



​AUDI A8
Yeni nesil Audi A8, teknoloji anlamında büyük atılımlara sahip. 37 mm uzatılmış karoseriyle boyu 5172 mm'ye ulaşan otomobilin aks mesafesiyse 8 mm artırılmış. İç mekanda kullanılan yüksek çözünürlüklü ekranlar sayesinde hiç olmadığı kadar taze görünen bir kokpitle donatılan otomobilde, ileri düzey otonom özelliklere sahip bir sürüş modu da sunulacak. İlk etapta 3.0 litrelik benzinli ve dizel motorlarla gelecek olan A8'de, ilerleyen dönemde 8 ve 12 silindirli daha güçlü motorlar da görev yapacak.



​ROLLS-ROYCE PHANTOM
Lüksün zirvesi olarak kabul edilen İngiliz Rolls Royce'un Phantom modeli, sekizinci nesliyle Frankfurt'ta sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Kamera destekli havalı adaptif süspansiyon ve aktif yönlendirilen arka aks gibi modern özelliklerin kullanıldığı yeni Phantom'da, çift turbo tarafından beslenen 6.75 lt'lik V12 motor görev yapıyor. 1700 d/d'de 900 Nm maksimum tork üreten motorun arka tekerleklere ilettiği güçse 571 HP. Tasarım anlamında selefine sadık kalan modelin, ön ızgarası marka tarihinde ilk kez karosere entegre edilmiş.



​FERRARI PORTOFINO
Ferrari'nin yeni modeli, adını İtalya'nın Portofino şehrinden alıyor. Önde yerleştirilmiş V8 motorlu Portofino, California T'nin halefi konumunda. Selefine göre 40 HP güçlenerek 600 HP'ye ulaşan 3.9 lt'lik, çift turbo beslemeli V8, aracı 3.5 saniyede 0'dan 100 km/s'ye ulaştırırken, maksimum hız 320 km/s'nin üzerinde.



​HONDA JAZZ
Honda'nın küçük sınıftaki temsilcisi Jazz, üçüncü neslin makyajlı versiyonuyla Frankfurt'ta tanıtılacak. Aracın daha agresif bir yüz ifadesi taşıması sağlanırken, iç mekanda da yeni renk ve döşeme seçeneklerine yer veriliyor. Makyaj öncesinde görev yapan 1.3 lt 102 HP'lik benzinli motora alternatif olarak 130 HP gücündeki 1.5 lt'lik ünite de sunuluyor.



​CITROEN C3 AIR CROSS
Cıtroen'in küçük MPV modeli C3 Picasso'nun yerine geçecek olan C3 Aircross, MPV özelliklerini crossover detaylarıyla birleştiriyor. Temelde aynı platformu kullandığı güncel C3 ile benzer özelliklere sahip olan C3 Aircross, geniş ve kullanışlı bir yaşam alanı vaat ediyor. Bilindik multimedya sistemi ve yeni nesil turbo beslemeli benzinli ve dizel üniteler, otomobilin elini güçlendirecek.