Kiralıkta dönüşüm

ABD ve Avrupa’da hızla büyüyen bireysel uzun dönem araç kiralama hizmeti, Türkiye’ye taşındı. DRD, OneCar ile bireysel müşterilerine kurumsal filo kiralamadaki hizmet avantajlarını sunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2017 Güncelleme 05 Haziran 2017, 00:00
Kiralıkta dönüşüm

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki operasyonel filo kiralama şirketleri arasında tamamı yerli sermayeli en büyük şirket olan DRD, OneCar markasıyla, bireysel kullanıcılar için otomobil satın almaya yıllık kiralama alternatifi getiriyor. Şirketlere sunulan operasyonel filo kiralama hizmetindeki tüm avantajları bireysel müşterilere sunan OneCar'da, bireyler de tıpkı şirketler gibi diledikleri aracı 2 yıldan 4 yıla kadar kiralayabiliyor. ABD ve Avrupa pazarını yakından incelediklerini ve OneCar'ı buna göre şekillendirdiklerini söyleyen DRD Filo Kiralama Genel Müdürü İlkay Ersoy, "Bireysel araç kiralama konusunda en gelişmiş pazar olan ABD'de, trafiğe çıkan yeni araçların yüzde 35 gibi önemli bir bölümü bireysel uzun dönem kiralama yöntemiyle kullanılıyor. Toplamda 17.5 milyon aracın satıldığı ABD pazarında, bireysel yıllık kiralama her yıl yüzde 4.4 büyüyor. Son verilere göre, yılda 4.8 milyon araç bireysel uzun dönem kiralama yöntemiyle trafiğe çıkıyor" dedi. Avrupa pazarına bakıldığında ise 2020'de, bireysel yıllık kiralama kapsamında kiralanacak araç sayısının 1.5 milyon adede ulaşmasının beklendiğini belirten Ersoy, "Türkiye pazarı da bireysel yıllık kiralamanın gelişme göstereceği bir pazar olarak öne çıkıyor" diye konuştu. DRD olarak, 2016'yı 33 bin 273 adet otomobille tamamladıklarını söyleyen İlkay Ersoy, bu yıl 20 bin yeni otomobil satın alacaklarını söyledi. Filo kiralama pazarında yüzde 10 pazar payına ulaşan DRD'nin, OneCar ile birlikte 5 yıl sonraki hedefiyse perakende binek araç pazarında yüzde 5 pazar payına ulaşmak.

SAHİPLİK ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR
Bireylerin artık, tek seferde büyük bedeller ödeyip finansal ve operasyonel riskleri üstlenerek satın almak yerine, ürünü belirli bir süreliğine kullanmayı ve kullandığı kadar maliyete katlanmayı tercih ettiğini söyleyen Ersoy, "Bireysel yıllık kiralama pazarının önemli büyüme kaydedeceğini öngörüyoruz" dedi. Ersoy, 5-10 yıllık dönemde trafiğe çıkacak her 5 yeni otomobilden 1'inin, bireyler tarafından uzun dönemli olarak kiralanacağını iddia etti.