MEB son dakika atama kontenjanları belli oldu mu? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı nasıl? 2024 Başvuru şartları!

Öğretmen atama başvuru kılavuzunda detaylar net bir şekilde yer alacak. Peki, 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı nasıl? MEB son dakika atama kontenjanları belli oldu mu? 2024 Başvuru şartları!

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2024, 09:44 Güncelleme 08 Mayıs 2024, 08:50
MEB son dakika atama kontenjanları belli oldu mu? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı nasıl? 2024 Başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

Son dakika açıklamalarıyla, 2024 öğretmen atama süreci için heyecan dorukta. Kabine Toplantısı sonrası yapılan değerlendirmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaya esas branş dağılımı, başvuru takvimi ve sürecin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacağı tarih konusunda bilgi vermişti. Son dakika haberine göre, bu sene 20 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte kadro ve kontenjanlar haberimizde...

20 BİN ATAMA YAPILACAK!

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili açıklamada bulunuyor. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşıldığını kaydetti.

ÖĞRETMEN ATAMA ŞARTLARI VE BAŞVURULARI BELLİ OLDU MU?

Bakan Tekin son dakika açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası 20 bin öğretmen ataması konusunda anlaşmaya varıldı.

Şu branş önemlidir, önemsizdir gibi bir bakış açım yok. 130'a yakın branşın tamamı önemlidir. En çok atama yapmayı planladığımız branşlar şu şekilde: 3264 sınıf öğretmeni, 2499 özel eğitim, 1597 rehberlik, 1594 Din kültürü ve ahlak bilgisi...

Başvuru takvimi 20 Mayıs'ta açılacak." ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları ile ilgili de açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin, "Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır." demişti.