2024 öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? Öğretmen atama kontenjanları 2024! MEB yıllara göre öğretmen atama sayıları nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl gerçekleştirilen öğretmen atamaları, binlerce öğretmen adayının kariyer yolculuğunda önemli bir dönüm noktasını temsil eder. 2024 yılı için öğretmen atamaları, öğretmen adayları arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Bu yılın atama süreci, önceki yılların verileri ve yeni politikalar ışığında şekillenecek. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak 2024? Atama branş dağılımı ve kontenjanları nasıl olacak? İşte konu hakkında merak edilenler haberimizde..

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 12:50 Güncelleme 25 Nisan 2024, 12:50
2024 öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? Öğretmen atama kontenjanları 2024! MEB yıllara göre öğretmen atama sayıları nasıl?

İÇİNDEKİLER

2024 öğretmen atamalarıyla ilgili heyecan dorukta devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli bir açıklama geldi. Bakan Tekin, atama takviminin netleşmesi için kabine toplantısının önemine işaret etti. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak 2024? Atama branş dağılımı ve kontenjanları nasıl olacak? İşte konu hakkında merak edilenler haberimizde...

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası Külliye'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan atamalara ilişkin önemli açıklamada bulundu. "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

YUSUF TEKİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz." ifadelerine yer verdi.

BAKAN YUSUF TEKİN'İN AÇIKLAMALARI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamanın ardından, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor.



Bakan Tekin, yeni öğretmen atamalarına ilişkin şu açıklamada bulunmuştu;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

EN SON 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMIŞTI

Son olarak geçen yılın mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı.