2 ilde İŞKUR ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvurusu başladı! KPSS şartı yok: Dolgun maaş verilecek! İşte şartlar

İŞKUR son dakika duyurusuyla farklı illerde bekçi alımlarının gerçekleştirileceğini duyurdu. İş arayanlar için önemli bir istihdam fırsatı olarak dikkat çeken bu duyuru birçok kişinin ilgisini çekiyor. İŞKUR'un yaptığı duyuruya göre, farklı illerde güvenlik görevlisi olarak istihdam edilmek üzere bekçi alımları gerçekleştirilecek.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2024, 09:59 Güncelleme 13 Nisan 2024, 09:59
2 ilde İŞKUR ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvurusu başladı! KPSS şartı yok: Dolgun maaş verilecek! İşte şartlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla özel sektörde en az ilköğretim mezunu adaylar için bekçi alımı başvuruları başladı. Güvenlik sektöründe istihdam edilmek isteyenler için önemli bir fırsat sunan bu alımlar, ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları ve Başvuru Süreci

İŞKUR bekçi alımları için adayların sağlamaları gereken bazı önemli şartlar bulunuyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Askerlikle ilişkisi bulunmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

İlgili alanda tecrübe ve beceriye sahip olmak,

En az ilköğretim mezunu olmak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru Nasıl Yapılır?

İŞKUR tarafından yayımlanan bekçi alım ilanlarına başvurmak için iki seçenek bulunuyor. Birinci seçenek, en yakın İŞKUR Genel Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmak. İkinci seçenek ise internet üzerinden online başvuru yapmak. İnternet üzerinden başvuru yapmak için İŞKUR'un resmi internet sitesine giriş yaparak e-Devlet şifresiyle başvuru yapma imkanı bulunuyor. Bu şekilde adaylar, başvuru sürecini kolaylıkla tamamlayabilirler.

İŞKUR 3 AYDA 337 BİN KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2024 Yılı Mart Ayı İstatistik Bülteni'ni yayınlandı. Bültene göre yılın ilk 3 ayında işe yerleştirilen kişi sayısı 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 28 oranında artış göstererek 336 bin 799 kişiye ulaştı.

Mart ayında işe yerleştirilenlerin sayısı da, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 11.1 artarak 129 bin 833'e çıktı.

İşsiz sayısı geçen yılın mart ayına göre yüzde 9.8 azalarak 2 milyon 334 bin 580'e geriledi.
Yılın ilk üç ayında en fazla işe yerleştirme imalat sanayi sektöründe gerçekleşirken en fazla işe yerleştirilen meslekler özel güvenlik görevlisi (silahsız), turizm ve otelcilik elemanı ve reyon görevlisi oldu.

Ocak-Mart döneminde işverenler tarafından İŞKUR'dan talep edilen eleman sayısı 625 bin 508 kişi olurken, taleplerinin yüzde 98.3'ü özel sektör işyerlerinden geldi. İlgili dönemde en fazla eleman talebi imalat sanayi sektöründen gelirken en fazla talep edilen meslekler ise özel güvenlik görevlisi (silahsız), turizm ve otelcilik elemanı ve reyon görevlisi şeklinde sıralandı.