MEB Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar, kaç TL oldu? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen ücretli öğretmenlik başvuruları, adaylar için büyük bir öneme sahip. Bu başvuruların sonuçları, adayların atanacakları okulları ve görev durumlarını belirleyeceği için büyük bir merakla beklenmektedir. İşte ücretli öğretmen başvuru sonuçlarına dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 08:07 Güncelleme 12 Eylül 2023, 08:08
MEB Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar, kaç TL oldu? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapmayı arzulayan binlerce öğretmen adayı, başvurularını e-Devlet üzerinden veya kayıtlı oldukları ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırdı. Bu kapsamda ücretli öğretmen adayları başvuruların son tarihi ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak edip araştırıyor. İşte konu hakkında detaylar...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığı zaman öğretmenlere bakanlık tarafından SMS ile bilgilendirme yapılacak. Öte yandan sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından öğrenilecek.



Ayrıca görevlendirilen ücretli öğretmenlerin diploma formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu (son altı aylık tek hekimli), sabıka kaydı temin ederek görevlendirildikleri okula teslim etmeleri gerekmektedir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Ücretli öğretmenlik başvurusu Temmuz ve Ağustos aylarında alınıyor. Her ilçede ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle başvuruda bulunulacak ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi alınması daha doğru olacaktır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular online ortamda E-devlet üzerinden ve Online Ön Başvuru Formu üzerinden alınacak. Bu sebeple ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ni takip edilmesi gerekmektedir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ