MÜLAKAT SONUÇLARI TARİHİ | Tarih belli oldu mu? 29. Dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı?

29. dönem POMEM alımlarına dair fiziki sınav ve mülakat süreci tamamlandı. Sınav ardından adaylar Polis Akademisi duyuru ekranını takip etmeye başladı.

Giriş Tarihi 15 Mart 2023, 23:01 Güncelleme 15 Mart 2023, 23:01
MÜLAKAT SONUÇLARI TARİHİ | Tarih belli oldu mu? 29. Dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

POMEM mülakat sonuçları hakkında araştırmalar hızlandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 29. dönem POMEM alımlarına ilişkin başvuru ve sınav süreci tamamlanmıştı. Lisans mezunu (8.160) erkek, (2.240) kadın, önlisans mezunu (800) erkek, (1.800) kadın olmak üzere toplam (13.000) öğrenci alımı için sözlü sınav süreci tamamlandı. Peki, POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

29. Dönem POMEM giriş sınavı sonuçları açıklandı.

POMEM SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçları açıklandığı takdirde adaylar, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sonuçlarını öğrenecekler.

POMEM MÜLAKAT DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Ön sağlık aşaması ve fiziki yeterlilik etaplarını geçen adaylar POMEM mülakatlarına katılmaya hak kazanır. Adaylara başkanlık tarafından belirlenen konulardan soru kartları çektirilir ve o konu hakkında sunum yapması için süre tanınır. Ardından değerlendirme etabında adayların konu hakkındaki bilgi düzeyi, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi dikkate alınır.

100 puan üzerinden değerlendirmeye alınan mülakatta adayların 5 kriteri ele alınır. Her bir kriter için 20 puan verilir. POMEM mülakatlarında başarılı olabilmek için en az 70 puan alınması gerekmektedir.