Adını tarihe kazıdı! 60 yaşında 'Kainat Güzeli' seçildi: Tabuları yıktı tacı giydi!

Arjantin’de yaşayan Alejandra Marisa Rodríguez, Buenos Aires Kainat Güzeli (Miss Universe) seçildi ve 60 yaşında Miss Universe seçilen ilk kadın oldu. Rodriguez'in zaferi, Miss Universe organizasyonunun yarışmacılar için yaş sınırını kaldırmasından sadece bir yıl sonra geldi.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2024, 18:57 Güncelleme 27 Nisan 2024, 19:10
Adını tarihe kazıdı! 60 yaşında ’Kainat Güzeli’ seçildi: Tabuları yıktı tacı giydi!

İÇİNDEKİLER

Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'te bir ilk gerçekleşti ve tabular yıkıldı:

Alejandra Marisa Rodriguez (60), avukat, gazeteci.Alejandra Marisa Rodriguez (60), avukat, gazeteci.

La Plata'da yaşayan 60 yaşındaki Alejandra Marisa Rodríguez, Miss Universe Buenos Aires yarışmasında birinci seçilerek görülmüş bütün algıları yıktı geçti. Kendisi, kendi yaş grubunda bu kadar prestijli bir güzellik ödülüne layık görülen ilk kadın oldu.



Aynı zamanda hukukçu ve gazeteci de olan Rodríguez, 34 yarışmacı arasından sıyrılarak birinci seçildi ve taç giymeyi başardı.



Rodríguez'in zarafeti ve gülümsemesi hem jüriyi hem de izleyicileri büyüledi ve dünya çapındaki bireylerde yankı uyandırdı.

Rodríguez için sosyal medyada geniş yankı uyandıran paylaşımlar yapıldı ve bu onun Mayıs 2024'te yapılması planlanan Miss Universe Arjantin ulusal seçiminde Buenos Aires'i temsil etmede kararlı olduğunu ortaya koyuyor.



60 yaşındaki Rodríguez tacını giydikten sonra yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Kadınların sadece fiziksel güzelliği değil,bir dizi başka değerleri de temsil ettiği yeni bir dönem başlatıyoruz. Günümüzde bunu başlatan kişi ben oldum"

60 yaşındaki güzelin bir sonraki hedefi 2024 Kainat Güzeli olmak.



Miss Universe Buenos Aires Eyalet organizasyonu, Rodríguez'in zaferini Instagram sayfasında kutlayarak, onun güzellik yarışmaları dünyasında bir umut ışığı ve değişimin başlangıcı olduğunu yazdı.



Miss Universe organizasyonu geçen yıl, yarışma yarışmacıları için artık yaş sınırının olmayacağını duyurmuştu. Bu yıldan itibaren 18 yaşını doldurmuş her kadın yarışmaya katılabilecek. Daha önce yarışmaya yalnızca 18-28 yaş arası kadınlar katılabiliyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN