Kilolara bir düzine taktik

Yaz yüzünü göstermeye başladı. Fazla kilolar ise can sıktı. Uzman diyetisyen Emre Uzun 12 basit taktikle kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu aktardı. İşte o püf noktaları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Kilolara bir düzine taktik

İÇİNDEKİLER

1-Doğru yerde oturun: Yemek yerken masanın en kenarına oturun. Çünkü böylelikle masanın ortasında ekmek, cips ve diğer yemeklerden uzak durursunuz.
2-Sağlık yaşam sitelerine üye olun: Yapılan çalışmalara göre, haftalık sağlıklı yaşam haberi okuyan kişiler 16 hafta sonra daha taze ürünler tüketmeye başlamıştır.
3-Işıkları kapatın: Uzmanlar, karanlıkta uyumanın yeme isteğini azalttığını aktarıyor.
4-Suçluluk duymayın: Çok kalorili bir yemekten sonra, kendinizi suçlamayı bırakın. Çünkü baskı daha çok yemenize neden olur.
5-Daha az TV izleyin: Vaktinin yarısını daha az televizyon izleyerek geçirenlerin günde 119 kalori daha fazla yaktığı belirlendi.
6-Doğru atıştırmalık: Normal grisini yerine kepekli grisini, hazır meyve suyu yerine elma yiyerek zayıflayabilirsiniz.
7-tabakları küçültün: Dondurmalar ile yapılan çalışmada büyük boy kase alan kişiler diğerlerinden yüzde 31 daha fazla dondurma tüketti.
8-Baharat kullanın: Araştırmacılara göre 1 kase çorbanın içine yarım çay kaşığı acı biber eklendiğinde, sonraki öğünde 60 kalori daha az yemek yeniliyor.
9-Ekmeği sona saklayın: Ekmeği yemeğin başında değil sonunda tüketin.
10-Terleyin: Kilo kaybının sürekli olabilmesi için egzersiz iyi bir kurtarıcıdır.
11-Soğuk odada uyuyun: Soğuk yatak odasında uyumak metabolizmanın çalışmasını olumlu yönde etkiler. 12-Alerji ilaçlarına dikkat: : Alerji kontrolü için alınan ilaçlar kişide kilo kazanımına neden olabilir. Bunun için diyet veya egzersiz yapın.