B1 B2 hastalığı yendi

Vitaminler hastalıklara kalkan oluyor. B1, B2, C ve K'nın eksikliğinde Alzheimer, bunama, zihinsel, sinir sistemi hastalıkları ortaya çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
B1 B2 hastalığı yendi

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayata sahip olmak için vitaminler hayati öneme sahip oluyor. Bunlar çoğu zaman vücut tarafından üretilmiyor. Vücut ihtiyaç duyduğu vitamin miktarını karşılamakta zorlandığında çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. İşte B1, B2, C ve K vitaminlerinin eksikliğinde oluşan hastalıklar ve alınması gereken besinler: Beynin enerji üretim görevini üstleniyor. Şeker hastalığı, doku sertleşmesi, sinirsel hastalıkları önlüyor. Yaşlı insanların zihinsel fonksiyonların sürdürebilmesine yardımcı oluyor. Sinir sistemini koruyor. Kan hücrelerini oluşturuyor.

HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
Sebzelerde bol miktarda bulunuyor. Kuru fasulye, yumurta, balık, süt ve süt ürünleri ve meyveler içeriyor.

EKSİKLİĞİ NELERE YOL AÇAR?
Ciddi beyin hastalıkları ortaya çıkıyor. Yorgunluk ve depresyon ile oluşuyor. Gözlerde güçsüzlük, zihin bulanıklığı ve fiziksel bozukluğa sebep oluyor. Sinir ve dolaşım sistemi rahatsızlığına neden oluyor. Solunum, sindirim, dolaşım ve boşaltım sisteminin sağlıklı olmasını sağlıyor. Sinir sistemi, deri ve gözleri koruyor. Migren, katarakt, orak hücreli anemi tedavisinde kullanılıyor.

HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
Açık yeşil sebze ve meyvelerde bulunuyor. Badem, peynir, tavuk eti, sığır eti, buğdayda bulunuyor.

EKSİKLİĞİ NELERE YOL AÇAR?
Ağızda çatlaklar, dil ve dudaklarda iltihaplanmalar, göz sağlığı bozuluyor. Kaşıntı, sersemlik, uykusuzluk, öğrenme güçlüğü, kornea hasarına yol açıyor. C Vitamini, bağışıklık sisteminin güçlendiriyor. Dokuları yeniliyor. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyor.

Hangi besinlerde bulunur? Turunçgiller, yeşil yapraklı sebzelerde ve meyvelerde bulunuyor.

Eksikliği nelere yol açar? Bağışıklık sistemi çöküyor. Vücutta morarma oluyor. Yaralar geç iyileşiyor. Dişeti kanamaları görülüyor.
Kararan kaplara sirke çözümü

B1 B2

B1 Vitamini B2 Vitamini C Vitamini K Vitamini
Düzenli alması gerekiyor. Kan damarları yaralandığında kanı pıhtılaştırıyor.

HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
Fesleğen, adaçayı, kekik, ıspanak, karalahana, taze soğan, brüksel lahanası, maydanoz, marul, lahana, kuşkonmaz, pul biber, salatalık turşusu, havuç, kereviz, kaju, böğürtlen, dut, ahududu, incir, armutta bulunuyor.

Eksikliği nelere yol açar? Adet kanamasında artış oluşuyor. Diş eti kanaması, burun kanaması, idrarda kan, kolay yaralanma ve morarmalara yol açıyor. Kemik yoğunluğu azalıp, kemik kaybı yaşanıyor. Yumuşak dokularda kalsiyum birikimi artar ve damar sertliği, böbrek taşı gibi sorunlar görülüyor.