İNCİR: Bir miktar kuru incir ve süzme balı beraber döverek macun haline getirin. Akşamları yatmadan önce bir yemek kaşığı yiyin.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Bir miktar rendelenmiş Hindistan cevizi ve süzme balı beraber döverek macun yapın ve akşamları yatmadan önce bir yemek kaşığı yiyin.
CEVİZ: Aynı oranda toz haline getirilmiş ceviz ve toz şekeri günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı yiyin.
SOĞAN KÖKÜ: Bir litre suyun içine 100 gram soğan kökü katıp kaynatın. Ardından süzerek akşamları yatmadan bir saat önce bir bardak için.
KARANFİL: Bir havanın içine bir avuç badem içi ve bir tatlı kaşığı karanfil katıp iyice dövün. Daha sonra bir çay bardağı süzme bal ilave edin. Günde iki kez, sabah-akşam bir tatlı kaşığı yiyin.
FINDIK: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay bardağı fındık, bir tatlı kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı süzme balı iyice karıştırıp günde iki kez, sabah-akşam bir çorba kaşığı yiyin.
YUMURTA: Bir adet çiğ yumurta sarısına bir çay kaşığı tarçın tozu döküp için.
ADAÇAYI: Bir litre suyun içine bir yemek kaşığı adaçayı ve bir tatlı kaşığı karanfil katıp kaynatın. Daha sonra süzerek yatmadan bir saat önce, arzuya
SARIMSAK: Bir litre suyun içine 4 diş ince kıyılmış sarımsak, bir tatlı kaşığı soğan ve bir yemek kaşığı nane katın. Kaynattıktan sonra süzerek yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
KEKİK: Akşamları yatmadan bir saat önce bir çay fincanı sıcak suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.