Elma yoğurt kiloları unut!

Doymamaktan ve bu yüzden kilo almaktan şikayet edenler dikkat! Uzmanlar yedikçe tokluk hissi veren besinlerı sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Elma yoğurt kiloları unut!

İÇİNDEKİLER

Yaz geliyor... Alınan kilolar ise kışın yenen yemeklerin pişmanlığını yaşatıyor. Uzmanlar "Uygulaması zor diyetlerle uğraşmaktansa yiyeceklerinizi kendiniz seçin" uyarısında bulunuyor. Tok tutan besinlerin hem kilo vermeye hem de formu korumaya yardımcı olduğunu aktaran uzmanlar bu besinlerin aynı zamanda vücudun sağlıklı kalmasını sağladığını da vurguluyor. İşte uzmanlardan zayıflamaya karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinlerin listesi...

Muz: Açlık hissettiğiniz zaman, vücudunuz için pek çok açıdan zararlı abur cuburlar yerine muzu tercih edebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli meyve hem şeker hem de yağ içeriği ile tokluk hissi verir. Ancak yüksek kalori içerdiğinden tüketirken aşı- rıya kaçmamakta fayda var.

Yumurta: Protein yönünden zengin yumurta, hem protein ihtiyacınızı karşılayacak, hem de sizi tok tutacaktır. Sabah kahvaltılarında ya da öğlen bir salatanın içerisinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Yoğurt: İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta ve bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği ile de zayıflamaya yardımcıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur. Ara öğünlerde ya da ana yemeklerinizin yanında tüketeceğiniz bir kase yoğurt kilo kontrolü ve zayıflamaya karşı etkilidir.

Avokado: Pek çok diyet listesinde de yer alan avokado, B6 vitamini yönünden oldukça zengindir. Sizi tok tutarken, aynı zamanda kansere karşı da koruyacaktır.

Dil Peyniri: Hem protein, hem kalsiyum açısından zengin olan dil peynirini, gün içinde acıktıkça rahatlıkla tüketebilirsiniz. Uzmanlar, maydanoz ve dereotu ile tüketilen dil peynirinin hem daha lezzetli hem de daha doyurucu olacağını bildiriyor.

Sardalya: Hem protein deposudur, hem de kan şekerinizi dengeleyerek tokluk hissi duymanızı sağlar. Uzmanlar daha birçok hastalıktan korunmak için haftada 2 kez balık tüketimini öneriyor.

Elma: Oldukça düşük kalorili bir meyve olan elma, gün içinde acıktığınızda sizi tok tutacak sağlıklı bir atıştırmalıktır. Yoğurt ile karıştırabilir, sağlıklı bir ara öğün elde edebilirisiniz.

Böğürtlen: Acıktığınızda bir kase yoğurt ile karıştırıp yiyebileceğiniz böğürtlen, verdiği tokluk hissinin yanı sıra, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu zararlı toksin- lerden arındırmanıza yardımcı olacaktır.

Badem: Her gün düzenli olarak yenen bir avuç badem, obezite ile mücadelede etkili bir besindir. Öte yandan yapılan araştırmalar bademin kalın bacaklar üzerinde inceltici bir etki gösterdiğini de ortaya koymaktadır.

Sebze Çorbası: Kremalı yapmadığınız sürece, öğünlerinize koyabileceğiniz, ya da acıktığınızda ara öğün olarak tüketebileceğiniz faydalı bir gıdadır. Tok tutan bu faydalı besin aynı zamanda kısa sürede zayıflamanıza da yardımcı olacaktır.

Tarçın tok tutar :Kan şekerini düzenleyerek iştahı azaltır. Yapılan çalışmalar sonucunda, tarçının özellikle şeker hastalarında kan şekeri dengeleyici bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Şeker hastasıysanız ve diyet yapıyorsanız hem uzun süre tok hissetmek hem de kan şekerini dengelemek için, günde yarım çay kaşığı tarçın tüketebilirsiniz.

Çavdar Ekmeği: Diyet listelerinin hemen hepsinde 'kepekli ekmek' yer alsa da asıl tokluk hissini veren çavdar ekmeğidir. Kahvaltılarda, yemeklerde yiyeceğiniz çavdar ekmeği metabolizmayı uyanık tutar.