Meclis ne zaman, saat kaçta açılacak? Meclis yeni yasama dönemi konuları neler? TBMM açılış tarihi ve konuları Ekim 2023!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılış tarihi gündemde sıkça araştırılır oldu. 28. Dönem TBMM 2. Yasama Yılı 2,5 aylık aranın ardından başlıyor. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan ve öncelik verilen diğer yasal düzenlemelerle ilgili konuştu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 12:49 Güncelleme 01 Ekim 2023, 12:52
Meclis ne zaman, saat kaçta açılacak? Meclis yeni yasama dönemi konuları neler? TBMM açılış tarihi ve konuları Ekim 2023!

İÇİNDEKİLER

''Meclis ne zaman, saat kaçta açılacak? Meclis yeni yasama dönemi konuları neler?'' şeklindeki sorular internet arama motolarında araştırılıyor. 14 Temmuz'da tatile giren Meclis'in yeni yasama dönemi başlangıç tarihi belli oldu. İşte TBMM açılış tarihi ve gündemi...

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK, SAAT KAÇTA?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak.

MECLİS GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Cumhurbaşkanımız tarafından Orta Vadeli Program (OVP) açıklanmış oldu. Mali politikalara uygun ihtiyaç duyulacak kanuni çalışmalarda da yine görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber çalışmalarını yürütüyorlar.

O konuda ihtiyaç duyulacak bir durum olursa ekim ayı içerisinde Meclisimizin gündemine gelecektir. Son halinin verildiği 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi de ekim ayının üçüncü haftasında Meclise gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bazı turizm bölgeleri ile ilgili ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeler var.

Milli Savunma Bakanlığımızın geçen dönem Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen, özellikle karargah içeresinde disiplin işlemlerine yönelik bazı talepleri olmuştu. Bu konuda da yine bir düzenleme gelecek.

Sağlık Bakanlığımızın teşkilat yapılanması, daha nitelikli sağlık hizmetleri açısından bazı tanımlamalar ile ana kanunlarıyla alakalı teklifleri vardı; ekim ayında bu konuda gündeme gelecektir. Geçen dönemden aciliyeti olan 20'ye yakın uluslararası sözleşme vardı. Ekim ayı içeresinde bu çalışmaları da yürüteceğiz" diye konuştu.

YENİ ANAYASA DA MECLİS GÜNDEMİNDE

Sivil anayasa için de harekete geçiliyor. Meclis'te AK Parti bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak.