PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 PMYO mülakat sonuçları sorgulama

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında ön başvuruları alınan PMYO alımları için polis adayları tarafından sorgulama sürmeye devam ediyor. Peki, PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 PMYO mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2022, 12:52 Güncelleme 19 Eylül 2022, 12:52
PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 PMYO mülakat sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

Polis olmak isteyen yüzlerce kişinin katılım sağladığı mülakat ve fiziki parkurların ardından, PMYO mülakat sonuçları bekleniyor.

PMYO MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulacak olan PMYO mülakat sonuçları için henüz bir tarih açıklaması yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl kasım ayının ilk haftasında açıklanan PMYO mülakat sonuçlarının bu yıl da kasım ayı civarında açıklanması bekleniyor.

PMYO SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

PMYO DEĞERLENDİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziksel yeterlilik sınavı puanının % 25'i, mülakat sınavı puanının % 50'si ile 8'inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25'inin toplamıdır.

Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, kadın ve Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden duyurulur.

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla TYT'den alınan puan, mülakat puanı, fiziksel yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.