1 Mayıs resmi kurumlar kapalı mı olacak? 1 Mayıs'ta bankalar, PTT, noter, devlet daireleri açık mı 2024? Havale, EFT yapılıyor mu?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu sene Çarşamba gününe denk geliyor ve birçok kişi resmi kurumların çalışma saatleri hakkında bilgi almak istiyor. Çünkü resmi tatil günlerinde birçok kurum ve kuruluş, faaliyetlerine ara vererek kapalı oluyor. Peki, 1 Mayıs'ta bankalar, noter, devlet daireleri açık mı 2024? 1 Mayıs resmi kurumlar kapalı mı olacak? Özel bankalar tatil mi? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024, 07:28 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:29
1 Mayıs resmi kurumlar kapalı mı olacak? 1 Mayıs’ta bankalar, PTT, noter, devlet daireleri açık mı 2024? Havale, EFT yapılıyor mu?

İÇİNDEKİLER

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar resmi tatil durumu hakkında araştırmalar yapıyorlar. Özellikle okul ve iş yerleri gibi kurumların çalışma düzeni merak konusu oluyor. İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda iş yerleri ve kurumlarının tatil durumuyla ilgili detaylar...

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 27 Nisan 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5892 sayılı yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

1 MAYIS BANKALAR KAPALI MI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Bu nedenle Çarşamba günü banka şubeleri kapalı olacak.

RESMİ TATİLDE HANGİ İŞLEMLER MOBİL BANKACILIKLA YAPILABİLİR?

Para transferi resmi tatillerde ve hafta sonu yapılamıyor. Havale aynı bankalar üzerinden yapıldığından mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden 7/24 gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca FAST sistemi ile de 7/24 bankalar arası veya kişiye anlık para transferi yapılabiliyor.

1 MAYIS'TA NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

Noterler de diğer birçok kamu kurumu gibi resmi tatillerde kapalı konumda oluyorlar. Bu nedenle 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü noterler aracılığıyla herhangi bir işlem gerçekleştirilemeyecek. Noter işlemi yapacak olan kişiler ya 30 Nisan 2024 Salı günü mesai bitimine kadar işlemini tamamlayacak ya da 2 Mayıs 2024 Perşembe günü mesai başlangıcını beklemek zorunda kalacaklar.

Bu sistem tüm noterlerde geçerli olacak ayrıca resmi tatil olduğu için nöbetçi noter uygulaması da olmayacak.

KAPALI OLAN DİĞER KURUMLAR NERELER?

Noterlerin yanı sıra bankalar, kargolar, PTT'ler ve diğer kamu kurumları da açık olmayacak. Hastaneler ise sadece acil bölümlerinde hizmet verecekler.

Dolayısıyla çarşamba günü birçok kurum ve işletme kapalı olacak. Bu nedenle salı günü mesai bitimine kadar hafif çaplı bir yoğunluk yaşanabilir.