İstanbul Fatih’te çarşaflı kadına alçakça saldırmıştı: İstenen ceza belli oldu

Fatih’te alışveriş anlaşmazlığı iddiasıyla tartıştığı çarşaflı kadını iterek yerde sürükleyen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin her türlü aşağılamayı ve dışlamayı bulunduran kin ve düşmanlığa sevk edici davranışında bulunduğu belirtilerek 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2024, 14:56 Güncelleme 22 Nisan 2024, 15:05
İstanbul Fatih’te çarşaflı kadına alçakça saldırmıştı: İstenen ceza belli oldu

İÇİNDEKİLER

Fatih'te 26 Mart 2024'de çalıştığı iş yerinde alışveriş anlaşmazlığı nedeniyle tartışma yaşadığı iddiasıyla çarşaflı kadını iterek yerde sürükleyen şüpheli Ali Ümit Şakar'a (32) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Devriye Ekipler Amirliğine bağlı görevli memurlarının kalabalık bir grubun dükkana zarar verdiğinin anlaşıldığı, olay tarihinde şüpheli Ali Ümit Şakar'ın (32) gündüz saatlerinde bir kadın şahsı iterek yerde sürüklemeye çalıştığı görüntülerin yer aldığı videonun sosyal medyada gündem olmasının ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

YERDE YATMAKTA OLAN KADININ ELLERİNDEN TUTARAK SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞTIĞI BELİRTİLDİ
Görüntü izleme ve ses çözümleme tutanağına yer verilen iddianamede, videonun 10.saniyesinde üzerinde çarşaf olarak tabir edilen kıyafetli kadının şüpheli Şakar tarafından sağ kolundan tutularak itildiği, aynı anda 'kime vuruyorsun' şeklide ses duyulduğu, videonun 19.saniyesinde kadının kaldırım üzerinde yattığı, devam eden görüntülerde 'ver 50 liramı da ver' şeklinde seslerin duyulduğu aktarıldı.

Şüphelinin gündüz vakti kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olduğu aktarıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Şakar'ın sosyal medya gündemine de yansıyacak şekilde birçok vatandaşın bulunduğu ortamda ve alışveriş işlemlerinin yoğun olduğu gündüz vaktinde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Her türlü aşağılamayı ve dışlamayı bulunduran kin ve düşmanlığa sevk edici davranışında bulunduğu kaydedildi
Şüpheli Şakar'ın her türlü aşağılamayı ve dışlamayı bulunduran kin ve düşmanlığa sevk edici tutum ve davranışında bulunduğunun belirtildiği iddianamede, şüpheli hakkında 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçlarından da ayrıca soruşturma işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

3 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Hazırlanan iddianamede şüpheli Ali Ümit Şakar'ın 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN