Son dakika: 'Teröristan' hayali kuranlar sarı torbalık oluyor! Gara'ya hava harekatı

Türkiye, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyecek. Bu kapsamda terörle mücadele kesintisiz bir şekilde sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Böylelikle son iki günde 21 terörist sarı torbalık oldu.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2024, 11:45 Güncelleme 16 Nisan 2024, 11:59
Son dakika: ’Teröristan’ hayali kuranlar sarı torbalık oluyor! Gara’ya hava harekatı

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörü kaynağında yok etmek için operasyonlarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.



ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 21 OLDU

Irak'ın kuzeyindeki Asos ve Hakurk bölgelerine dün gerçekleştirilen hava harekatlarında toplam 16 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Böylece dünden bu yana bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21'e yükseldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan


HAREKAT SİNYALİ

Türkiye, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyecek.

Başkan Erdoğan'ın 'yarım kalan işi tamamlayacağız' diyerek harekat sinyali vermesi sonrası PKK'ya ölümcül darbe vurmak için hazırlıklar sürüyor.



PKK/YPG'Yİ 'MEHMETÇİK' KORKUSU SARDI

Öte yandan planlanan askeri harekat öncesi PKK ve YPG'yi korku dağları sardı. Kandil'deki ininden konuşan PKK elebaşı Cemil Bayık, "Türk devletinin Irak'la yaptığı bazı görüşmelerin doğrudan PKK ile alakalı olduğu görülüyor" diyerek endişesini dile getirdi.




Teröristbaşı Bayık'ın yanı sıra YPG unsurları da bir hayli paniklemiş vaziyette.

YPG Sözcüsü Ferhad Şami, "Türkiye önümüzdeki yaz Kobani (Ayn El-Arap) bölgesine saldırı yapmayı planlıyor" diyerek ABD ve Batı'ya "Siyasi olarak bizi tanıyın, güçlerimize olan desteği artırın" sözleriyle yalvardı.