Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yalan haberlere sert çıktı: Derdimiz memlekete hizmet

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başkan Erdoğan ile arasında kriz çıktığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Şimşek, sosyal medya hesabından yağtığı paylaşımda "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var. Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2024, 14:25 Güncelleme 16 Nisan 2024, 15:07
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yalan haberlere sert çıktı: Derdimiz memlekete hizmet

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile arasında kriz çıktığına yönelik iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden iddialara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor.

Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var.

Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız.

Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz.

Programımız hedeflerine ulaştığında, vatandaşlarımızın refahı da kalıcı olarak artacaktır.

Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız.

DMM'DEN AÇIKLAMA: HERHANGİ BİR GERGİNLİK YAŞANMADI
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz ortaya çıktığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN