Başkan Erdoğan'dan küresel barış için diplomasi atağı! Irak, Mısır, Yunanistan, ABD, Almanya...

31 Mart yerel seçimlerinin ve 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından Başkan Erdoğan’ın yoğun diplomasi trafiği başlıyor. Kabine ve AK Parti grup toplantıları ile başlayacak olan maraton, Türkiye’ye önemli ziyaretler ve Başkan Erdoğan’ın 12 yılın ardından gerçekleştireceği kritik Irak ziyaretiyle devam edecek.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2024, 07:00 Güncelleme 14 Nisan 2024, 08:12
Başkan Erdoğan’dan küresel barış için diplomasi atağı! Irak, Mısır, Yunanistan, ABD, Almanya...

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için yürüttüğü çalışmaların ardından, küresel barış ve bölgesel istikrar için diplomasiye ağırlık verecek. Bu kapsamda 9 günlük bayram tatilinin hemen ardından, kabine toplantıları ve TBMM'de AK Parti Grup toplantılarından sonra 22 Nisan'da 12 yılın ardından ilk ziyaretini Irak'a gerçekleştirecek.

KRİTİK IRAK ZİYARETİ
Türkiye, 12 yılın ardından Irak'a kritik bir ziyaret gerçekleştirmiş olacak. Bölgesel istikrar açısından büyük öneme sahip ziyaret kapsamında terörle mücadeleden kalkınma yolu projesine kadar bir dizi proje ve konular masada olacak.

Başkan Erdoğan, nisan ayında 3 önemli konuğu da Ankara'da ağırlayacak. İlk konuk, 18 Nisan'da Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan olacak.

Erdoğan'ın nisan ayındaki ikinci konuğu ise Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier olacak. 24 Nisan'da Ankara'ya gelecek olan Steinmeier'in ziyaretiyle birlikte 10 yıl aradan sonra ilk kez Almanya'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleşecek.

GÖZLER BU GÖRÜŞMEDE
Nisan ayında Türkiye'ye gelmesi beklenen üçüncü isim ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Putin'in ziyareti de dünya kamuoyu tarafından da merakla bekleniyor. Liderler görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ve Karadeniz tahıl girişimini de masaya yatıracak.

MISIR İLE YENİ DÖNEM
Nisan ayının sonuna doğru Türkiye'de Mısır rüzgârı esecek. Normalleşme adımlarının hızlandığı Mısır ile yeni bir adım atılıyor. Liderler görüşme kapsamında Gazze başta olmak üzere küresel barış ve bölgesel istikrar ile ikili ilişkileri ele alacak.

Yunanistan ile ilişkilerin normalleşmesiyle Başbakan Kiryakos Miçotakis, 14 Mayıs'ta Türkiye'ye iade-i ziyarette bulunacak.

Başkan Erdoğan ilk kez, ABD Başkanı Joe Biden'ın konuğu olarak 9-10 Mayıs tarihlerinde Washington'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Sabah'ta yer alan habere göre, resmi törenle karşılanacak, Biden ile baş başa görüşecek.

AB ÜYELİĞİ GÜNDEMDE
Erdoğan, 12-13 Haziran tarihlerinde rotasını İspanya'ya çevirecek.

Erdoğan, 9-11 Temmuz'da NATO Liderler Zirvesi için Washington'da, 12-14 Temmuz'da da G-20 Zirvesi için Brezilya'da olacak. Erdoğan, eylül ayının sonunda ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gidecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN