Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk açıkladı! CHP'li Lütfü Savaş tefecilerden bile borç almış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, belediyenin CHP’li Lütfü Savaş döneminden kalma 7 milyar TL’nin üzerinde borcu olduğunu açıkladı. Başkan Öntürk, Savaş'ın seçim çalışmaları için bir tefeciden 32 milyon TL borç para bile aldığını da öğrendiklerini belirtti.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2024, 07:01 Güncelleme 16 Nisan 2024, 10:50
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk açıkladı! CHP’li Lütfü Savaş tefecilerden bile borç almış

İÇİNDEKİLER

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'da AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, belediyenin CHP'li Lütfü Savaş döneminden kalma 7 milyar TL'nin üzerinde borcu olduğunu açıkladı.

Lütfi Savaş

"HATAY'DA KİRLİ SİYASET SON BULDU"
Hatay'da kapalı kapılar ardında yürütülen kirli siyasetlerin son bulduğunu belirten Başkan Öntürk, "15 gün önce seçim çalışmaları için bir tefeciden 32 milyon TL para almışlar. Korkmayın artık bu aile şirketi devri sona erdi. Ben değil, biz şiarı ile bu belediyeyi yöneteceğiz" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Yerleşkesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla Başkan Mehmet Öntürk'ün de katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk

Seçimlerin kazanılmasının ardından iki bayramı bir arada kutladıklarını ve Ramazan Bayramı'nı zaferle taçlandırdıklarına vurgu yapan Öntürk, bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak adına bayramlaşmaları geleneksel hale getireceklerini dile getirdi.

"TEFECİDEN BORÇ ALMIŞLAR"
Sabah'ta yer alan habere göre; Başkan Öntürk, "Hataylılara 10 yıldır hiçbir hizmet yapılmamış. Nereye elimizi atsak pislik içinde ve borç batağında. 15 gün önce seçim çalışmaları için bir tefeciden 32 milyon TL para almışlar. Bunların hepsini belgeledik ve detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Belgeleri tek tek inceliyoruz. Artık bu aile şirketi devri sona erdi. Ben değil, biz şiarı ile bu belediyeyi yöneteceğiz. Biz bunları vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Borcun arkasına sığınıp hizmet yapmayacağımız anlamına gelmesin. Biz işimizi yapacağız. Cumhurbaşkanımızın Hatay'a büyük destekleri var. Milletimize verdiğimiz sözlerin ve vaatlerin hepsini tek tek yerine getireceğiz. Bir yıl içinde müthiş bir şehir kuracağız" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN