Son dakika: Başkan Erdoğan sözünü tuttu TOKİ yaptı! Kahramanmaraş'ta depremzedeler Ramazan Bayramı'na yeni evlerinde girdi

6 Şubat 2023’te asrın felaketinin merkezüssü olan Kahramanmaraş’ta yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’na TOKİ’nin yaptığı yeni yuvalarında giren depremzedeler "Konutlarımız yükseldikçe bizim de moralimiz yükseliyor. Cumhurbaşkanımız sözünü tuttu." dedi.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 08:40 Güncelleme 11 Nisan 2024, 08:54
Son dakika: Başkan Erdoğan sözünü tuttu TOKİ yaptı! Kahramanmaraş’ta depremzedeler Ramazan Bayramı’na yeni evlerinde girdi

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan deprem bölgelerinin yeniden ihya ve inşası için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bakanlık tarafından bir yıl dolmadan yapımı tamamlanan 76 bin konut depremden etkilenen ailelere teslim edilirken 300 bin civarındaki konutun yapımına ise gece gündüz demeden devam ediliyor. 4 bin 333 köyde de 9 şiddetindeki bir depreme dayanıklı şekilde çelik karkastan inşa edilen köy evlerinin yapımı da aralıksız sürüyor.

"İÇERİSİNDE GÜVENLE OTURUYORUM"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Adıyaman'ın Akpınar Köyü'nde yaşayan 2 çocuklu Şahin ailesinin de depremde yıkılan köy evlerinin yerine, çelikten yeni bir ev inşa edildi. Yapımı çok kısa bir sürede tamamlanan ev, Şahin ailesine Bayram öncesinde teslim edildi.

Yeni evlerine kavuşan Nuh Şahin ve eşi Hanife Şahin, hayallerinden bile daha güzel bir eve kavuştukları için mutlu olduklarını ifade etti. Nuh Şahin, yıkılan evlerinin yerine 1 sene içerisinde yeni evlerinin yapılacağı söylenince inanmadıklarını belirterek, "Dediler ki 'bu evler bir sene içerisinde yapılacak'. 'Hayaldir' dedim. Hiç aklımızdan geçmezdi.

Sağ olsunlar devlet bize evimizi bir senede yetiştirdi ve verdi. Çok memnunuz. İçerisinde güvenle oturmaya başladık. Tüm zorlukları atlattık, şimdi aydınlık bir günde ailemle beraber bayramı kutlayacağız. Devletin sayesinde çifte bayram yaşıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Böyle devlete de canım kurban olsun" dedi.

"EVİMİZ FERAH VE TEMİZ"
Ev hanımı Hanife Şahin ise, "Evimiz ferah ve temiz. Mutfağı çok güzel, kilere kadar düşünülmüş. Balkonu bile var. Evin hiç bu kadar güzel olacağını hayal etmemiştim." şeklinde konuştu.

"BİZİM EMEĞİMİZ, ÇABAMIZ KARDEŞLERİMİZİN MUTLULUĞU İÇİN"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nuh ağabey, 'Devletimiz sayesinde biz çifte bayram yaşıyoruz. Devletime canım kurban olsun.' diyor. Bizim de emeğimiz, çabamız depremzede kardeşlerimizin mutluluğu için. Nuh ağabey gibi tüm hemşerilerimiz evlerine yerleşene kadar bize durup dinlenmek yok." ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞLI DEPREMZEDELER: "KONUTLAR REKOR SÜREDE TAMAMLANDI, ERDOĞAN SÖZÜNÜ TUTTU"
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba mahallesinde 6 Şubat depremlerinde 450 kişi hayatını kaybetti. Sabah'ta yer alan habere göre, Depremin hemen ardından TOKi tarafın yapımına başlanan deprem konutları rekor sürece tamamlanma noktasına geldi.

Şekeroba Geçici Barınma Merkezi'nde konteynerde yaşayan depremzedeler, hemen yanı başlarında hızla yükselen konutlarına Haziran ayında kuvaşacaklar.

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ
Şekeroba'da depremin hemen ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının proje gerçekleşme oranı yüzde 95'lere ulaştı.

Çevre düzenlemelerinin yapıldığı konutların Haziran ayının başında teslimine başlanacak. Depremde komşularını kaybettiğini belirten 60 yaşındaki Ayşe Yağcı, devletin sözünü tutarak deprem konutlarını yetiştirdiklerini belirterek; "Deprem konutları süresinde yapıldı.

Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Kendisi sözünün eriymiş. Şuanda iki bayramı bir arada yaşıyoruz" diye konuştu.

KONUTLAR YÜKSELDİKÇE MORALİMİZ YÜKSELDİ
Fatih Körük (40) "Depremde akrabalarımı kaybettim. Evimizi tamamen yıkıldı. Depremden sonra önce çadırda sonra konteynere yerleştik.

Devletimiz sözünü tuttu. Bizi aç açıkta bırakmadı. Bu kadar kısa sürede yapılması gerçekten taktire şaşan, Cumhurbaşkanımıza verdiği sözü yerine getirmesinden dolayı kendisine teşekkür ederim.

Bizler ev hayatını çok özledik. Yaşadığımız konteyner kentten yapılan deprem konutlarını her gün izledik. Adım adım nasıl yükseldiğini gördüm.

O konutlar yükseldikçe bizlerinde burada morali yükseldi. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

BAYRAM MÜJDESİ OLDU
Konteyner kentte yaşayan Emine Gözübüyük (30) ise deprem konutlarının tamamlanması ve teslim tarihinin açıklanmasıyla kendilerine bayram müjdesi verildiğini belirterek "Konteynerlerde bizim evimiz oldu ama normal ev gibi olmuyor.

Hevesle heyecanla deprem konutlarına yerleşmeyi bekliyoruz. Evler artık bitti gibi. Çevre düzenlemelerinin ardından bizlere teslim edilecek.

Haziran ayında yeni evlerimize oturacağız. Bu evler bize adeta bayram müjdesi oldu. Allah devletimizin yokluğunu vermesin" dedi.