Deprem konutlarına kavuşan afetzedeler: "İki bayramı bir arada yaşıyoruz"

6 Şubat 2023'teki asrın çifte felaketinde Hatay'daki evleri yıkılan depremzedeler TOKİ tarafından rekor bir sürede yapılan yeni yuvalarına yerleşti. Ramazan Bayramı'nı yeni evlerinde geçiren depremzede aileler; "İki bayramı bir arada yaşıyoruz" dediler. 5 çocuk annesi Vedat Sözer (49), "Bir yıl sürmeden yeni yuvamıza taşındık. Şu an iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Çok mutluyuz, saray gibi olan yuvamızda huzur içinde oturuyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2024, 09:15 Güncelleme 10 Nisan 2024, 18:50
Deprem konutlarına kavuşan afetzedeler: İki bayramı bir arada yaşıyoruz

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasarlı olan Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde yaşayan aileler yeni yuvalarında ilk Ramazan Bayramını kutlamanın sevinci yaşadı.

Sözer ailesi TOKİ tarafından yapılan köy evinde misafirlerini ağırladı, el öpmeye gelen çocuklara şeker dağıttı. 5 çocuk annesi Vedat Sözer (49), "Bir yıl sürmeden yeni yuvamıza taşındık. Şu an iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Yeni evimize gelen akrabalarımız ve komşularımızla bayramlaştık. Çok mutluyuz, saray gibi olan yuvamız da huzur içinde oturuyoruz" dedi.

MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
Depremzedeler için yapılan 25 adet köy evi hak sahiplerine noter huzurunda yapılan kura çekimiyle teslim edildi. 9 ay gibi rekor bir sürede yapılan birer katlı köy evlerinin anahtarları Babatorun sakinlerine verildi.

Yeni yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ailelerden biri de Sözer ailesi. Vedat-Ercan Sözer çifti bayramı çocuklarıyla birlikte yeni yuvalarında yaşamının keyfini yaşıyor. Evlerine kavuşan aileler ilk bayramlarında birbirlerine misafir oldu.

Çocukları Zehra, Gizem ve Merve ile birlikte bayramlaşmayı gelen komşularını karşılayan Vedat Sözer, misafirini oturma odasında ağırlayarak bayram şekerleri ikram etti. Koyu bir sohbete tutuşan komşular kötü günleri unutmaya çalıştılar. Çocukların ise sevinçleri gözlerinden okunuyordu.

BAYRAMDA KAPIMIZ TEKRAR ÇALINDI
Evine kavuşmanın mutluluğunu doyasıya yaşayan Vedat Sözer, "Kura çekiminde bize çıkar mı diye çok tedirgindim. Kurada ismimizin çıktığını öğrenince çok sevindim. Evimizi çok kısa sürede bitirip bize teslim ettiler. Gerçekten çok güzel bir ev yapmışlar. Hayalimdeki ev olmuş. Sanki köy evi değil saray yapmışlar. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Çocuklarımla, yakınlarımla ve komşularımızla iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Bayramda tekrar kapımız çalınacağını hiç tahmin etmiyorduk. Ama devletimiz bize sahip çıktı. Evlerimizi bizlere eşyalı olarak teslim ettiler" diyerek sevincini dile getirdi.

ÇOK SEVİNÇLİYİZ
Komşusu ve aynı zamanda akrabası olan Vedat Sözer ile bayramlaşan 4 çocuk annesi Merve Sözer de (29), "Eşimle birlikte hep düşünüyorduk. Şimdi evsiz ne yapacağız diyorduk. Ama yanılmışız. Bu kadar güzel bir eve sahip olacağımızı beklemiyorduk. Eğer başımızda Cumhurbaşkanınız olmasaydı biz bu evlerimize kavuşamazdık. Şimdi çocuklarımızla huzurlu ve mutluyuz. Tam bir bayram yaşıyoruz" diye konuştu.

MUTLULUĞUMUZ TARİF EDİLEMEZ
Hatay'ın Payas ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan evlerine kavuşan Tarkan - Feride Çolak da bayramı yeni evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşayanlardan.

Müstakil üç katlı evlerinin depremde ağır hasar gördüğünü anlatan 3 çocuk babası emekli Vedat Çolak, "Devletimiz gücünü gösterdi ve bizleri evlerimize kavuşturdu. Bayramı hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Mutluluğumuz tarifi edilemez" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN