AK Parti'nin en genç belediye başkanları belli oldu! Selami Savaş Düzce Yığılca'da Özkan Çetinkaya ise Karabük’te

Türkiye 31 Mart'ta sandığa gitti. AK Parti'de yerel seçimlerin en genç başkanları ise Düzce ve Karabük’ten seçildi. 32 yaşındaki Selami Savaş Düzce’nin Yığılca ilçesinde, 36 yaşındaki Özkan Çetinkaya ise Karabük’te belediye başkanı seçildi.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 10:05 Güncelleme 01 Nisan 2024, 15:25
AK Parti’nin en genç belediye başkanları belli oldu! Selami Savaş Düzce Yığılca’da Özkan Çetinkaya ise Karabük’te

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlerin en genç başkanları Düzce ve Karabük'ten seçildi.

32 yaşındaki Selami Savaş Düzce'nin Yığılca ilçesinde 36 yaşındaki Özkan Çetinkaya ise Karabük'te AK Parti'den belediye başkanı seçildi.

Düzce'nin Yığılca İlçesinde, 2 bin 432 seçmenden 2 bin 289'u sandık başına gitti.

SELAMİ SAVAŞ İPİ GÖĞÜSLEDİ
61 oy ise geçersiz sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, geçerli 2 bin 228 oyun 732'sini alan AK Parti Belediye Başkan Adayı, 32 yaşındaki Selami Savaş ipi göğüsledi.

Yeniden Refah Partisi Adayı Muzaffer Yiğit 546 oy, MHP Adayı Ramazan Muhterem Baltacı 529 oy, CHP Adayı Önder Atasoy 86 oy, İYİ Parti Adayı Semra Çamlı 39 oy, Saadet Partisi Adayı Musa Ergin ise 8 oy alabildi.

YÜZDE 7 FARK ATTI
Savaş, yüzde 32.88 oranında oy ile en yakın rakibine yüzde 7'lik fark attı.

Özkan ÇetinkayaÖzkan Çetinkaya



Seçim sonuçlarının netleşmesi ile tebrikleri kabul eden Savaş, kendisine destek veren hemşerilerine teşekkür etti.

CEZASI KESİLDİ
Öte yandan CHP Milletvekili Talih Özcan, geçen Aralık ayında partisinin adayını tanıtırken, Yığılcalıları gerici ve yobaz olarak gördüğünü söylemişti. Yığılcalılar da CHP'ye sadece 86 oy vererek, cezasını kesti.

Selami Savaş.



HİZMET BAŞLIYOR
AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı 36 yaşındaki Özkan Çetinkaya, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanı oldu.

Sabah'ta yer alan habere göre; Çetinkaya, yaptığı açıklamada başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade ederek, Karabük halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. 5 yıllık görev süresinde vadetmiş olduğu projelerini hayata geçirmek için çalışacağını aktaran Çetinkaya, "Başarılı bir seçim süreci geçirdik. Bu noktada inşallah bu yolun sonunda güzel bir hizmet serüveni olacak. Seçim sürecinde vadetmiş olduğumuz projelerimizi inşallah ilk 5 yıllık görev süremizde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN