Firari ana-oğulun lüks yaşamı pes dedirtti: Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de milyon dolarlık rezidansa taşındı! Fotoğrafları bilinçli mi servis etiler?

Eylem Tok ile Dr. Bülent Cihantimur'un 16 yaşındaki oğlu Timur, lüks cipiyle motorlu gruba çarptı. Murat Aci'yı öldürüp 4 kişiyi yaraladı. Olay sonrası Eylem Tok, trafik canavarı oğlu Timur Cihantimur ile ABD’ye kaçtı. Kanlı kazaya karışan oğlu ile gezip tozan Eylem Tok, Central Park’a bakan lüks rezidansında ise keyif sürüyor. Takvim'in edindiği yeni bir bilgiye göre; Tok, dava için de New York'un en ünlü ve pahalı hukuk bürosunun yolunu tuttu. Geçtiğimiz günlerde New York'tan servis edilen fotoğrafın ise hukuk bürosunun direktifleri doğrultusunda  bilinçli olarak servis edilmiş olabileceği iddia edildi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2024, 07:01 Güncelleme 19 Mart 2024, 15:55
Firari ana-oğulun lüks yaşamı pes dedirtti: Eylem Tok ve katil oğlu ABD’de milyon dolarlık rezidansa taşındı! Fotoğrafları bilinçli mi servis etiler?

İÇİNDEKİLER

İstanbul Eyüpsultan'da Op. Dr. Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur (16), 1 Mart'ta 3 ATV aracına çarptı. 1 çocuk babası Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açtı.

Ancak aile ambulans çağırmak ve hesap vermek yerine kaçmak için plan yaptı. Anne Eylem Tok oğlunu önce Mısır'a, daha sonra da ABD'ye kaçırdı.

KENTİN EN LÜKS YERİNDE KALIYORLAR
Vicdansız ana-oğul ABD'nin New York kentinde ortaya çıktı. Hiçbir şey olmamış gibi etrafa gülücükler attı. Firari ana oğulla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. New York'taki Türkler tarafından adeta takibe alınan ikilinin kentin en lüks yerinde kaldığı ortaya çıktı.

Anne-oğul, Columbus Corner'dan başlayıp kuzeye doğru uzanan ve Central Park'a hakim Yukarı Batı Yakası'nın son derece lüks ve pahalı apartmanlarından birinde oturuyor.

EYLEM TOK YENİ BİR PLAN YAPTI
Bu arada oğlunu adalete teslim etmek yerine kaçıran Eylem Tok'un bir plan daha yaptığı öğrenildi.

Tok'un New York'un en ünlü hukuk bürolarından biriyle anlaştığı iddia edildi.

BİLİNÇLİ OLARAK MI SERVİS ETTİLER?
Geçtiğimiz günlerde ikilinin ABD'de ortaya çıkan görüntüsünün hukuk bürosunun direktifleri doğrultusunda bilinçli olarak servis edilmiş olabileceği iddia edildi. İkilinin amacının ceza almamak için ABD yargısına can güvendiklerinin tehlikede olduğunu kanıtlamak olduğu ileri sürülüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canavar anne Eylem Tok ve oğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Canavar anne ve oğlunun kaldığı lüks semt.

"EYLEM TOK'UN ASİSTANI O GECE KAÇMALARINA YARDIMCI OLAN KİŞİ"
Bakan Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD'ye kaçışı ve adli süreçle ilgili olarak, "Yaralanan, vefat edenlerin yakınları tazminat davası açarlarsa tedbir konabilir. Cezai açıdan soruşturma kapsamında tutuklama kararı yargılama makamlarınca verildi. Eylem Tok'un asistanı o gece kaçmalarına yardımcı olan kişi. Bir de yaralananlardan birinin telefonunu oradan almış, o da delilleri yok etme anlamında bir hareket. Onun hakkında da yargılama makamlarınca adli kontrol kararı verildi. Baba hakkında da adli kontrol kararı verildi" dedi.

Tunç, "Amerikan makamları Eylem Tok'un yer değiştirmesine karşı ayrıca bir tedbir alma mekanizması var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bizim geçici tutuklama kararının uygulanması. Yani biz diyoruz ki, geçici tutuklama kararımız var, tutuklayın ve bize teslim edin. Biz yargılama yapacağız diyoruz. Şimdi oradan cevap bekliyoruz. Dosyada bir eksiklik yok şu anda iadeyle alakalı."

İade etmeme durumu konusunda Bakan Tunç, "Bizim ülkemizin kanununda da vatandaş iade edilmez diye bir kural var. Ama bu kesin bir kural değil. Burada annenin suçu bakımından işte alt soy, üst soy suçluyu kayırma suçundan cezasızlık durumu var deniyor. Sadece suçluyu kayırma olarak da görmemek lazım. Delillerin yok edilmesi, yaralıları öylece bırakıp gitmek gibi birçok suç olabilir. Biz soruşturmayı açarız. Ama yargılama yapabilmemiz için ifadesinin alınması lazım. Kaçak şahıs statüsüne giriyor. Kaçak şahısla ilgili olarak en son Anayasa Mahkemesi, ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verdiğinizde bile kaçak şahsın ifadesini almanız gerekir diyor. En son yaptığımız düzenleme de bununla ilgiliydi, 8. Yargı Paketi'nde. Dolayısıyla biz ifadesini almadan cezalandırma yoluna gidemiyoruz" diye konuştu.

Bülent Cihantimur

İKİ DEVASA MERKEZİ BULUNUYOR

Kazadan günler sonra ifade veren baba Bülent Cihantimur'la ilgili de ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Cihantimur'un İstanbul Mecidiköy'de ve Bursa'da 3500 metre kare yerleşke içerisinde yer alan 'Estetik İnternational' adlı güzellik merkezi bulunduğu öğrenildi.

DERNEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
İsmi skandallarla anılan 'Doctor B' olarak tanılan Cihantimur'un 6 yıl önce üye olduğu Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nden genel kurul kararı ile ihraç edildiği gün yüzüne çıktı.

KLİNİĞİ DENETLENDİ
Bu durumun nedenin ise Cihantimur'un TIR dorsesinde estetik kliğinin pazarlamasını yaparak cilt bakımı satışı yapmak, hekimlik onurunu ihlal ederek etik değerlere aykırı davranması olduğu belirlendi. Öte yandan Cihantimur, birçok hasta tarafından da şikayet edildi.

Cihantimur'un kliğinin en son Kasım ayında bu sebeple denetlendiği öğrenildi. Şikayet sitelerinde de klinik hakkında çok sayıda olumsuz yorum var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN