CHP'de ikinci Burcu Köksal vakası! Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın'dan DEM Parti'ye tepki: "PKK'nın yolundan giden şerefsizlere yakın değilim"

Terörün siyasi ayağı DEM Parti ile kol kola 31 Mart seçimlerine giden CHP'de ikinci Burcu Köksal krizinin fitili ateşlendi. CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, "Hain terör örgütü PKK'ya, onun yandaşlarına, ondan beslenenlere, onun yolundan giden şerefsizlere de yakın değilim." diyerek DEM Parti'ye tepki gösterdi. Siyaset kulislerinde "ikinci Burcu Köksal olayı" olarak değerlendirilen Akın'ın bu açıklamaları sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eş başkan gibi hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun nasıl bir pozisyon alacağı ise merak ediliyor.

Giriş Tarihi 19 Mart 2024, 01:28 Güncelleme 19 Mart 2024, 14:51
CHP’de ikinci Burcu Köksal vakası! Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’dan DEM Parti’ye tepki: PKK’nın yolundan giden şerefsizlere yakın değilim

İÇİNDEKİLER

Terörün siyasi ayağı DEM Parti ile kol kola 31 Mart seçimlerine giden CHP'de ikinci Burcu Köksal krizinin fitili ateşlendi.

AHMET AKIN DEM PARTİ'Yİ HEDEF ALDI: ŞEREFSİZLERLE YAKIN DEĞİLİM

Seçim çalışmalarına devam eden CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, vatandaşlarla bir araya geldiği bir toplantıda, kol kola yerel seçimlere gittiği DEM Parti'yi hedef aldı.

PKK YOLUNDAN GİDEN ŞEREFSİZLERE YAKIN DEĞİLİM

Akın, "Milletin bayrağına, vatanına şaşırmış, kudurmuş bir şekilde hainlik yapan hain terör örgütü PKK'ya onun yandaşlarına, ondan beslenenlere, onun yolundan giden şerefsizlere de yakın değilim. Hiçbir zaman için yakın olmadan. Bizler vatanın bayrağın memleketin ne olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖZEL VE İMAMOĞLU NE YAPACAK?

Siyaset kulislerinde "ikinci Burcu Köksal olayı" olarak değerlendirilen Akın'ın bu açıklamaları sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eş başkan gibi hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun nasıl bir pozisyon alacağı ise merak ediliyor.

İMAMOĞLU KÖKSAL'I TEHDİT ETMİŞTİ

Bilindiği gibi "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" diyerek CHP yönetimine rest çeken Burcu Köksal, CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu tarafından tehdit edilmişti.



CHP yandaşı medyada Köksal'ın söylemlerinin İstanbul'daki DEM oylarını tehlikeye düşürdüğü konuşulurken siyaset kulislerine yansıyan bir telefon konuşması yaşanan kaosun büyüklüğünü gözler önüne serdi. İddialara göre Köksal, kendisini arayarak istifaya davet eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, "Özgür Bey, genel başkan olarak 80 ili ve İstanbul'u bir müteahhide peşkeş çektiniz ve partiyi teröristlere teslim ettiniz. Asıl siz istifa edin" sözleriyle tepki gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN