CHP ile DEM'den Esenyurt'ta ortak aday kararı! Ayşegül Doğan'dan İtiraf geldi... Mersin ve Akdeniz de listede!

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken CHP ve terörün siyasi ayağı DEM Parti arasındaki pazarlıklar kızışıyor. Kandil'den gelen talimatla "ittifakı sıkı tutmaya" çalışan DEM ile CHP Esenyurt'ta anlaşınca CHP aday değişikliğine gitti. DEM'den pazarlık itirafı gecikmedi. DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan "kent uzlaşı" kılıflı pazarlıklarda anlaşma sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı. Öte yandan DEM'in Ankara adayı olarak terör tutuklusu Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2024, 13:47 Güncelleme 17 Şubat 2024, 16:20
CHP ile DEM’den Esenyurt’ta ortak aday kararı! Ayşegül Doğan’dan İtiraf geldi... Mersin ve Akdeniz de listede!

İÇİNDEKİLER

31 Mart yerel seçimleri öncesi adayların açıklanmasına günler kala CHP ve terörün siyasi ayağı DEM Parti arasında pazarlıklar kızışıyor.


Cumhuriyet Halk Partisi 13 Şubat'ta Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte İstanbul'daki 39 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. DEM'e koz olarak kullanılan Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen aday olarak gösterildi.


PKK'DAN 'İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİN' ÇAĞRISI
Bilindiği gibi PKK'nın siyasi ayağı DEM ile CHP arasında süren pazarlık geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK'nın müdahalesine sahne oldu.

İMAMOĞLU'NA ALAN AÇILDI
Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı Kandil'den gelen veto ile çekilerek Ekrem İmamoğlu'na alan açacak isimler aday gösterildi.


Takvim.com.tr bu kararın, terör örgütü PKK elebaşlarından Mustafa Karasu'nun CHP ile DEM'e "ittifakı güçlendirin" talimatı vermesinin ardından geldiğini yazdı.

Terörist elebaşı Helin ÜmitTerörist elebaşı Helin Ümit

BİR İTİRAF DAHA
Yaşanan gelişmelerin ardından Kandil'den ittifak itirafı geldi. Terör elebaşlarından Helin Ümit, PKK'nın İstanbul seçimlerine müdahalesini itiraf ederek, "PKK Türkiye siyasetini etkiliyor. PKK Türkiye siyasetini derinden etkileyen ve yönlendiren bir güçtür. Bunu herkes bilecek." dedi.

ELEBAŞININ AÇIKLAMASI SONRASI PAZARLIK KIZIŞTI
Kandil elebaşının sözleri sonrası CHP Esenyurt'ta Ali Gökmen'i adaylıktan çekerek DEM Parti ile ortak aday çıkarmak için kolları sıvadı.

Parti Meclisi'nin bu konuda değişiklik hakkını Özel'e verdiği belirtilirken pazarlığın Kandil elebaşı Ümit'in açıklaması sonrası pazarlıkların kızışması dikkatlerden kaçmadı.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali GökmenCHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen

"DEM PARTİ SICAK BAKIYOR"
CHP yandaşı Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen'in çekildiğini duyurdu.

CHP eski İl Başkan Yardımcısı İsmail TopkayaCHP eski İl Başkan Yardımcısı İsmail Topkaya

Yarkadaş, Gökmen'in yerine CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve CHP eski İl Başkan Yardımcısı İsmail Topkaya'nın isminin geçtiğini dile getirdi.

DEM'DEN İTİRAF GELDİ: ESENYURT'TA ANLAŞTIK
DEM'den pazarlık itirafı gecikmedi. DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan "kent uzlaşı" kılıflı pazarlıklarda anlaşma sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı.

NERELERDE PAZARLIK SÜRÜYOR?
Terör partisinin sözcüsü Doğanay yaptığı açıklamada, "Kent uzlaşı sağlanan bazı yerleri de açıklamak istiyorum. Kent uzlaşısı görüşmeleri devam ediyor. Bazı yerlerde yol alınabildi. Süren görüşmeler varken oralara ilişkin açıklama yapamıyorum. Uzlaşının sağlandığı bazı yerler var mesla; Mersin, Akdeniz, Esenyurt... Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde ise görüşmeler sürüyor." dedi.

ANKARA ADAYI AÇIKLANDI
Öte yandan DEM'in Ankara adayı olarak terör tutuklusu Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.

CHP'nin Mersin'in Akdeniz ilçesinde DEM Parti lehine tavşan aday çıkardığı gündeme gelmişti. CHP Akdeniz Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim, CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmış CHP'li Nesibe Teker Hazim'in adaylık başvurusunda bile bulunmadığı iddia edilmişti.

ÖZGÜR ÖZEL İTİRAF ETMİŞTİ
Öte yandan özellikle İstanbul ve Ankara'da terör partisi DEM'in desteğine ihtiyaç duyan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 15 Şubat'ta olay itiraflarda bulunmuştu. iki parti arasında görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Özel "DEM Parti ile görüşmelerimizi, şeytanla pazarlık ediyormuş gibi gösteriyorlar ama bizim görüşmelerimiz samimi." dedi.

Özgür Özel'den DEM'e ziyaret

"DEM'E GÖRE ADAY BELİRLİYORUZ" İTİRAFI
Özel ayrıca DEM Parti ile pazarlık yaptıklarını itiraf ederken "Bölgede DEM seçmeni yoğunluğu varsa, onların da oy vereceği aday belirlenebilir dedik. Bizim DEM Parti ile görüşmemiz cesarettir. DEM Parti başka bir partinin adayını uygun görüp aday çıkarmazsa kent uzlaşısı olmuş demektir." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN