Özgür Özel'den DEM'le ortak ağız: Tunceli'ye "Dersim" dedi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM ile ağız birliği yaptı. Bölgeye Atatürk tarafından Tunceli ismi verilmesini yok sayan Özel "Dersim" ifadesini kullandı. Özgür Özel'e tepki yağarken sosyal medya paylaşımında "Tunceli" ifadesine yer vermesi ise riyakarlık olarak yorumlandı.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2024, 13:16 Güncelleme 22 Ocak 2024, 14:01
Özgür Özel’den DEM’le ortak ağız: Tunceli’ye Dersim dedi!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel seçim pazarlıkları yürüttüğü terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM ile ağız birliği yaptı.

TUNCELİ İÇİN DERSİM DEDİ
CHP'li Kamer Genç'in vefatının ölümünün 8. yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Özgür Özel Tuncelili vatandaşlara "Dersimliler" ifadesiyle seslendi.

Atatürk döneminde çıkarılan kanunla Tunceli Vilayeti ismini alan Tunceli için Özel "Değerli Dersimliler hepiniz hoş geldiniz" dedi.

SOSYAL MEDYADAN "TUNCELİ" DİYE PAYLAŞTI
Özel'in sosyal medya paylaşımında ise "Tunceli" ifadesi yer aldı. CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Özel, "Tunceli İl Başkanlığımızı ziyaret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM'LE AYNI AĞIZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Atatürk'ü katliamcılıkla suçlayan DEM'le ağız birliği yapması sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Tepkilerden bazıları şu şekilde:

DEM'Lİ VEKİL "TUNCELİ'NİN İSMİ DERSİM OLSUN" DİYE TEKLİF VERMİŞTİ
DEM Parti Tuncel, Milletvekili Ayten Kordu geçtiğimiz ay bir teklif vererek bölgeye "Dersim" ismi verilmesini istemişti.

Kordu gerekçe olarak "2 Ocak 1936'da yürürlüğe giren bir kanunla Dersim'in ismi, Dersim halkının iradesi yok sayılarak, tarihsel geçmişi ve kültürel bir değeri olmayan Tunceli olarak değiştirilmiştir" demişti.

ATATÜRK DÖNEMİNDE TUNCELİ İSMİ VERİLDİ
Mustafa Kemal Atatürk, 1935'te bölgede yaşanan isyanlar sonrası o bölgenin adını "Tunceli" olarak değiştirmişti. 2884 sayılı Tunceli Vilayeti'nin İdaresi Hakkında Kanun çıkarılarak 4 Ocak 1936 tarihinde Dersim Vilayeti'nin adı Tunceli Vilayeti olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN