Pop Star İYİ Parti! İzmir ve Eskişehir'de CHP'ye karşı aday çıkaran Akşener'den bir hamle daha: Safranbolu'ya Hakan Peker

CHP ve İYİ Parti hattında süregelen ittifak krizi boyut kazanarak büyüyor. İzmir'de CHP'li Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren Meral Akşener'den çarpıcı bir hamle daha geldi. İYİ Parti lideri, CHP yönetimindeki Karabük Safranbolu'da şarkıcı Hakan Peker'i belediye başkanı adayı olarak ilan etti. Peker'in rozetini bizzat taktı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2023, 11:20 Güncelleme 11 Ekim 2023, 11:36
Pop Star İYİ Parti! İzmir ve Eskişehir’de CHP’ye karşı aday çıkaran Akşener’den bir hamle daha: Safranbolu’ya Hakan Peker

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimler öncesi muhalefet unsurlarının tutuştuğu kavga boyut kazanarak büyüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin ardından "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde hedef alırken "81 ilde aday çıkaracağız" sözleriyle CHP ile ittifakın bittiğini ilan etti.


İzmir'de CHP'li Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren Akşener'in İstanbul ve Ankara'yı sona bırakması ise "at pazarlığı" olarak yorumlandı.

İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu ise "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'in 'İP'ine sarıldı.


"BLÖF YAPMIYORUZ, İSTANBUL VE ANKARA'DA ADAY ÇIKARACAĞIZ"
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ise blöf yapmadıklarını ifade ederek, "Genel Başkanımız Meral Akşener'in de açıkladığı gibi kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Buna Ankara ve İstanbul da dahil" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP kanadı Meral Akşener'i İstanbul'a ihanet etmekle suçlarken İYİ Partililer ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "CHP'de köşe başını tutan 75'lik" diyor.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Akşener'den CHP ile ipleri gerecek flaş bir hamle daha geldi.

CHP ADAYINA KARŞI HAKAN PEKER'İ ADAY GÖSTERDİ
İzmir'de Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren İYİ Parti lideri Safronbolu'da da CHP adayına karşı şarkıcı Hakan Peker'i belediye başkanı adayı olarak ilan etti.



Peker'e rozetini kürsüde Akşener taktı.

Akşener, "İnşallah iddiaların aksine pek çok arkadaşımızın belediye başkanı olduğu ve İYİ belediyeciliği ispatladığı bir başarının sahibi olurlar arkadaşlarımız. Yolları açık olsun" ifadelerini kullandı.