Başkan Erdoğan, net konuştu: Ateşe benzin dökmenin faydası yok

Başkan Erdoğan, yine itidal çağrısı yaptı. Dünyaya da mesaj yolladı: Tüm aktörlerı barış için sorumluluk almaya çağırıyorum. Gazze acımasızca vuruluyor. Su verilmiyor. Elektrik yok. Hani insan hakları?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2023 Güncelleme 11 Ekim 2023, 07:02
Başkan Erdoğan, net konuştu: Ateşe benzin dökmenin faydası yok

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Türkiye'ye gelen Avusturya Başbakanı Nehammer'le ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin endişelerinin çok büyük olduğunu belirterek, "1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz" dedi. Tüm aktörlere barış için sorumluluk çağrısı yapan Erdoğan, "Amerika uçak gemisini İsrail'e götürüyor, İsrail de ne işi var? Ne yapmaya geliyor. Uçak gemisi etrafında botlarıyla, uçaklarıyla ne yapacak? Gazze'yi etrafını vurarak indirerek ciddi katliamlara adım atacak" diye konuştu.



ABD tarafından Suriye sahasında düşürülen Türk SİHA için "Türkiye NATO'da ABD'nin ortağı değil mi? Bunu ne ile izah edeceğiz. İşimize geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman terör örgütlerini silahlandırıyor" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Elektrik yok. İnsan hakları evrensel beyannamesinde suyu, elektriği kesemezsiniz?

Putin ile görüştü
Başkan Erdoğan, Rus lider Putin ile konuştu. Erdoğan, tarafların itidalle hareket ederek fevri adımlardan uzak durmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

ERDOĞAN DEVREDE
Başkan Erdoğan'ın 'Gazze' girişimi, İsrail ve ABD basınında geniş yankı uyandırdı. Herzog'a yaptığı uyarıyı manşete çekti:
- The Times of Israel: Erdoğan, bölgede barışın tesis edilmesi için baskı yapıyor.
- Al-Monitor: İsrail-Hamas savaşı şiddetleniyor, Erdoğan ılımlı duruş sergiliyor.
- Wall Street Journal: Türkiye, mahkum değişimi konusunda müzakerelere yardım etmeye istekli.
- Kathimerini: Erdoğan İsrail ve Hamas'ı dengelemeye çalışıyor.

- Al Arabiya: Erdoğan, hem Filistin hem de İsrail'den "tacizlerine son vermeleri" uyarısını yaptı.
- CNN: Erdoğan İsrail'den bombardımana son vermesini, Filistin'den de İsrail'i taciz etmemesini istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN