Kavga fena! CHP'den Akşener'e "İstanbul'a ihanet etti" suçlaması: İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu ve Yılmaz Büyükerşen'e bombardıman

İYİ Parti - CHP hattında kan gövdeyi götürüyor. Durum öyle bir boyut kazandı ki CHP ve İYİ Partili il başkanları birbirine girmiş vaziyette. CHP kanadı Meral Akşener'i İstanbul'a ihanet etmekle suçlayıp İYİ Parti'nin Eskişehir'de kazanamayağını savunuyor. İYİ Partililer ise Yılmaz Büyükerşen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu "CHP'de köşe başlarını tutan ve yaş ortalaması 75 olan kişiler" diyerek bombaladı. Takvim.com.tr CHP - İYİ Parti hattındaki ittifak çatışması ve süregelen açıklamaları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 16:23 Güncelleme 10 Ekim 2023, 17:21
Kavga fena! CHP’den Akşener’e İstanbul’a ihanet etti suçlaması: İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu ve Yılmaz Büyükerşen’e bombardıman

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimler öncesi muhalefet unsurlarının tutuştuğu kavga boyut kazanarak büyüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin ardından "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde hedef alırken "81 ilde aday çıkaracağız" sözleriyle CHP ile ittifakın bittiğini ilan etti.


AKŞENER'DEN AT PAZARLIĞI: İSTANBUL VE ANKARA'YI SONA BIRAKTI
İzmir'de CHP'li Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren Akşener'in İstanbul ve Ankara'yı sona bırakarak at pazarlığı yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu ise "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'in 'İP'ine sarıldı.


"BLÖF YAPMIYORUZ, İSTANBUL VE ANKARA'DA ADAY ÇIKARACAĞIZ"
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ise blöf yapmadıklarını ifade ederek, "Genel Başkanımız Meral Akşener'in de açıkladığı gibi kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Buna Ankara ve İstanbul da dahil" ifadelerini kullandı.




Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP ve İYİ Parti arasındaki kavganın Eskişehir ayağında deyim yerindeyse kan gövdeyi götürüyor.

İL BAŞKANLARI SÖZ DÜELLOSUNA TUTUŞTU
Meral Akşener'in CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in karşısına Melih Aydın'ı aday olarak çıkarması ipleri iyiden iyiye koparmış vaziyette. Durum öyle bir boyut kazandı ki CHP ve İYİ Partili il başkanları söz düellosuna tutuştu.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in büyükşehir ve Odunpazarı Belediye başkanlıkları için açıkladığı isimlerle ilgili, "Kazanacaklarına dair bir umutları olmadığı anlaşılıyor. Eğer ki amaçları seçim kaybettirmekse, buna da Eskişehir kamuoyu ve İYİ Parti seçmeninin izin vermeyeceğini bilmelerini isterim. Halkımız, Eskişehir'i iktidara vermeyecektir. Halkımız, kendi tabirleriyle 'İstanbul'a ihanet edenlerin' Eskişehir'e ihanet etmelerine müsaade etmeyeceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.



Bu sözlere İYİ Parti cephesinden yanıt gecikmedi.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, "CHP İl Başkanı geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'yi hedef alan bir basın açıklaması yayınlamış. Yeni seçilmiş il başkanı olarak önemli açıklamalar yapma ve basında yer alma hevesini anlayışla karşılıyorum. Sayın Başkana enerjisini yerel siyasetimizde yeni polemikler çıkartmak yerine, kendi partisi içindeki ayrışmaları yatıştırmayı ve partisini yerel seçimleri hazırlamayı tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.



BİR KILIÇDAROĞLU'NA BİR BÜYÜKERŞEN'E SALLADI
İYİ Partili Ulucan, Yılmaz Büyükerşen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu da "CHP'de köşe başlarını tutan ve yaş ortalaması 75 olan kişiler" diyerek tanımladı.