CHP'de kurultaya giderayak çatışmalar şiddetleniyor! Genel merkezden Ekremcilere 'Ankara' resti: Umutlanmayın Kılıçdaroğlu yine kazanacak

CHP'de kurultaya gidilen süreçte tansiyon bir türlü düşmüyor. Kurultaya en çok delege gönderecek olan İstanbul il kongresini Ekrem İmamoğlu ve 'değişim' yanlısı Özgür Çelik kazandı. Bu sonuçla umutlanan değişimcilere genel merkezden "Bu işin bir de Ankara boyutu var" resti geldi. Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar, "Kemal Bey yine kazanacaktır. Diğer illerde ağırlıklı olarak Kemal Bey’e yakın isimler kazandı" değerlendirmesini yaptı. Umutlanan değişimciler ise "Genel merkezin kazanılmış gördüğü yerlerde de fikir değiştirenler olacaktır" kafasında. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da kongreyi kazanıp il başkanı olan Özgür Çelik'i aramaya bile tenezzül etmemesi yeni krizin fitilini ateşledi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 10:12 Güncelleme 10 Ekim 2023, 10:33
CHP’de kurultaya giderayak çatışmalar şiddetleniyor! Genel merkezden Ekremcilere ’Ankara’ resti: Umutlanmayın Kılıçdaroğlu yine kazanacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere giderayak CHP içerisindeki binbir kaos, kavga ve dövüşe şahitlik ediyor.

14 - 28 Mayıs sürecinde yaşanan hezimetin ardından "Değişim" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri dün İstanbul'da karşı karşıya geldi.


İMAMOĞLU'NUN ADAYI KAZANDI
Kurultaya giderken yaşanan kavgaların gölgesinde İstanbul İl Kongresi gerçekleştirildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı CHP'nin eski İstanbul İl Başkanlarından Cemal Canpolat oldu.

Ekrem İmamoğlu ve değişimcilerin adayı ise Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu. Olaylı geçen kongrede oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı.



TELE KRİZ! TEBRİK BİLE ETMEDİ
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden de Çelik'i kutlamaması sonrası partililer arasındaki dedikodular arttı.

Dün gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaşanan sürece yönelik ipucu
niteliğinde ifadeler kullandı.

Çelik ile Kılıçdaroğlu arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ancak arayan kişinin Çelik olduğunu belirten Akın, "İstanbul il başkanımız bugün (dün) genel başkanımızı aradı. Mazbatayı aldıktan sonra genel merkeze gelerek genel başkanımızı ziyaret edeceğini söyledi" demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu'nun bireysel olarak Çelik'i tebrik edip etmediğini yanıtlamayan Akın, değişimci il başkanının gün boyu telefonla bile aranmadığını da ortaya çıkarmış oldu.



GENEL MERKEZ'DEN DEĞİŞİMCİLERE 'ANKARA' RESTİ
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İstanbul kongresinin kazanılmasıyla umutlanan değişimcilere genel merkezden "Bu işin bir de Ankara boyutu var" resti geldi.

CHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklar, sonucun kurultaya etkisine ilişkin "Bekleyip görmek lazım" yorumunu yaparken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda başarılı olacağını söyledi.



"KEMAL BEY YİNE KAZANACAKTIR"
"Kemal Bey yine kazanacaktır. Diğer illerde ağırlıklı olarak Kemal Bey'e yakın isimler kazandı" diyen CHP'li kaynaklar "İstanbul'da Özgür Bey'i destekleyenler arasında Kemal Bey'e oy verenler de olacaktır. Sonuç parti için hayırlı olsun. Önemli olan partinin bölünmeden, ittifakı toparlayarak yerel seçime girmesi. CHP'nin bir bütün olarak devam etmesi" değerlendirmesinde bulundu.

Tam da bu noktada gözler Ekrem İmamoğlu yanlısı değişimcilere çevrildi.

"GENEL MERKEZİN KAZANDIK DEDİĞİ YERLERDE FİKİR DEĞİŞTİRENLER OLACAKTIR"
CHP'de olağan kurultaya en çok delegeyi gönderecek olan İstanbul il kongresinde Özgür Çelik kazanması sonrası değişim hareketinin daha iddialı bir hale geldiği Ekremciler tarafından savunuluyor.



Genel merkeze 'geliyoruz' mesajı veren değişimciler, "Genel merkezin kazanılmış gördüğü yerlerde de fikir değiştirenler olacaktır" şeklinde konuştu.

Kurultayda kafa kafaya bir yarış olacağını ifade eden değişimci kadro, "İstanbul'da seçilen delegeler nasıl yüzde 100 Özgür Özel'i desteklemiyorsa, Türkiye'nin geri kalanında da seçilen, genel merkezin 'Kazandık' dediği delegelerin tamamı da genel başkanı desteklemiyor. Partinin delegeleri parti için en doğru tercihi yapacaktır" dedi.