Meral Akşener'in CHP'yi bitirme planı! İYİ Partili isim açıkladı: Kaybettirmek için çaba sergilememizi istiyor

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala İYİ Parti - CHP hattında sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran Meral Akşener 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederken, partililer arasındaki homurdanmalar arttı. Partisinden istifa eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Akşener'in CHP'yi bitirme oprasyonunu açıkladı. Köylüoğlu, "Akşener, CHP ve Yavaş’a kaybettirmek için çaba sergilememizi istiyor" dedi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 09:44 Güncelleme 09 Ekim 2023, 21:47
Meral Akşener’in CHP’yi bitirme planı! İYİ Partili isim açıkladı: Kaybettirmek için çaba sergilememizi istiyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye 31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi muhalefet unsurlarının tutuştuğu kavga ve kaosa şahitlik ediyor. 14-28 Mayıs sürecinde büyük bir bozguna uğrayan 8'li koalisyon ortakları şu sıralar birbirlerini yiyor.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin ardından "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde hedef alırken "81 ilde aday çıkaracağız" sözleriyle CHP ile ittifakın bittiğini ilan etti.

İMAMOĞLU'NDAN ÇAĞRI
İzmir'de CHP'li Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren Akşener, İstanbul ve Ankara'yı sona bırakarak at pazarlığı yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'e çağrıda bulundu.

İTTİFAK OLMAZSA İSTANBUL'U KAYBEDERİZ
"İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini açık eden İmamoğlu, "Bu anlamda "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e açık kapı bıraktı.


İYİ PARTİ'DEN CHP'YE REST
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, "İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay'ı AK Parti'ye kaptırmamak için CHP bu illerde aday çıkarmamalı. Biz üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP'de" açıklamasını yaptı.

Akşener'in yardımcısının CHP'den 10 ili aleni bir şekilde talep etmesi CHP içinde de tepkiyle karşılandı.

AKŞENER'E YAYLIM ATEŞİ
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu yanlısı yayınlarıyla ön plana çıkan fondaş Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Rahmi Turan "Meral Hanım'ın içtiği zehir" başlıklı köşe yazısıyla Akşener'i yaylım ateşine tuttu.

Kızgın CHP seçmeninin İYİ Parti'ye yönelmeyeceğini söyleyen Turan, Akşener'in davranışlarının tutarsız olduğunu, İYİ Parti'nin oylarının eridiğini dile getirdi.

Turan, 81 ilde aday çıkaracağını ilan eden Akşener'e "Tüm afra-tafralarından sonra sözünden dönme. Dönersen kaybedersin!" çağrısı da yaptı.

İSTİFA KRİZİ
Öte yandan son 2 seçimdir CHP ile kol kola yürüyen Aksener, bu kez yerel seçimlere "ittifaksız" gireceklerini açıklayınca partililer arasındaki homurdanmalar arttı.Kurulduğu günden bu yana 200 kurucu üyesinin neredeyse yarısı istifa eden IYI Parti'de alınan karardan rahatsız oldugu uzun süredir konusulan Ankara Il Baskanı Faruk Köylüoglu, kulislerde konusulan hamlesini yaparak genel merkeze istifasını sundu. Beraberindeki 57 üye ile birlikte istifa eden Köylüoglu, parti içinde yeni bir krizi de tetiklemis oldu.



Aksener'i şoke eden bir diger gelisme ise Burdur'da yasandı. Aksener'in destek verdigi Burdur Il Baskanı Namık Kemal Özkan'ın seçimlerde ne sahaya indigini ne de çalısma yürüttügünü belirten 15 üye, partiden istifa ettiklerini duyurdu. Istifa eden üyeler, yazılı açıklamalarında il örgütünün yok olmaya yüz tuttugunu belirterek, "Partimizden istifalar hat safhaya çıkmıs, istifaları durdurmak yerine seyredilerek adeta partimiz ve il teskilatımız bitirilme noktasına getirilmistir" ifadelerine yer verdi.

CHP'Yİ BİTİRME PLANI
İstifasına ilişkin CHP'nin fonladığı bir gazeteye konuşan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Akşer'in CHP'yi bitirme planını açıkladı.

İSTİFANIN PERDE ARKASI
Akşener, geçtiğimiz günlerde Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu yönetimindeki 23 kişiyi Genel Merkez'e davet etti. Söz alan Köylüoğlu ve yardımcıları seçimlere CHP'yle işbirliğinin yararları olacağını dile getirdiler. Bunun üzerine Akşener, "Demek siz böyle düşünüyorsunuz" deyip konuyu kapattı.

OPERASYONUN İLK HAMLESİ ÇOŞKUN YILDIRIM
Partisinin Genel İdare Kurulu'nda (GİK) seçimlere tek başına girilmesine ilişkin karardan sonra bazı illerde bunun yanlışlığından bahsedince İl Başkanı ve yönetimlerine operasyon başladı. Bunun ilk uygulaması İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım'a yapıldı.

YAVAŞ'IN KAYBETMESİ İÇİN UĞRAŞIN
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, GİK kararının aksine açıklamalar yapan başkanları arayıp 'ya görevi bırakmalarını ya da Genel Merkez tarafından görevden alınacaklarını' tebliğ etti. Kavuncu, Faruk Köylüoğlu'nu da arayıp Genel Merkezin kararını bildirdi. Köylüoğlu başkanlığında toplanan Ankara İl Yönetimi, daha önce kazanması için çaba gösterdikleri Mansur Yavaş'ın bu kez kaybetmesi için uğraşmalarını doğru bulmadıkları görüşünde birleşti ve istifa etmeyi uygun buldu, kararı Genel Merkeze iletti.

Köylüoğlu, CHP yandaşı gazeteye yaptığı açıklamada" Bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu." dedi.

Öte yandan Köylüoğlu konuşmasında "Gelişmeler AK Parti'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu" diyerek akla zarar bir açıklamada da bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN