Asansör rantında yeni perde! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yeni AND çıkışı: Hodri meydan!

CHP’den ihraç edilen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuktan kalkmama sebebinin partideki yolsuzluklar olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düştü. Özcan, “Kılıçdaroğlu 12 seçim kaybederek bir dünya rekoru kırdı” derken Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’un da aralarında bulunduğu milyon liralık ‘asansör skandalı’ hakkında “Hodri meydan” dedi. Özcan, “Aday yapılmayan belediye başkanları söylediklerimi onaylayacak” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 10:31 Güncelleme 09 Ekim 2023, 12:33
Asansör rantında yeni perde! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan yeni AND çıkışı: Hodri meydan!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti içindeki değişim hareketini destekledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren çıkışları nedeniyle partiden ihraç edildi.

YİNE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI!
Yeni Asır gazetesine verdiği röportajda ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çok sertti.

"DÜNYA REKORU KIRDI..."
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 seçim kaybederek bir dünya rekoru kırdığını söyleyen Tanju Özcan, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun neresi doğru ki? Deveye 'Neren eğri?' diye sormuşlar oda 'Nerem doğru ki?' demiş. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir politikasından sonuç alamadık" dedi.

Partiye geri dönmek için hukuk mücadelesinin devam ettiğini söyleyen Tanju Özcan, şartların kabul edilmesi halinde CHP'den aday olacağını, eğer olmazsa yoluna bağımsız olarak devam edeceğini dile getirdi.

"KOLTUĞA YAPIŞMAM..."
Başarısız olması halinde görevi bırakacağını da açıklayan Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "CHP'den ya da bağımsız aday olarak seçilemezsem de ki henüz 50 yaşındayım, siyaseti bırakacağım. Bunu son 5 seçimi kazanmış biri olarak söylüyorum. Kılıçdaroğlu gibi o koltuğa tutunacak ve sarılacak bir adam değilim" dedi.

ASANSÖR SKANDALI HAKKINDA ŞOK ÇIKIŞ
Tanju Özcan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç'un kendisinden kentteki asansörlerin denetimi ve bakımı için AND isimli firmayla anlaşmasını istediğiyle ilgili iddiaları da değerlendirdi.

"İDDİALARIMIN ARKASINDAYIM"
Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Tanju Özcan, sözlerinden dolayı CHP tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekti.

Sözlerine şöyle devam etti: Dava açabilirler. İddialarımın arkasındayım ve göreceksiniz önümüzdeki günlerde bu iddialarımı doğrulayan özellikle de aday yapılmayacak olan belediye başkanları olacak. Onlar da benim bu iddialarımı doğrulayacaktır.

İHRACA KARŞI AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ
CHP Yüksek Disiplin Kurulunun (YDK) partiden ihraç kararı verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın açtığı karşı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince reddedildi.

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Özcan ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan davacı Özcan, 22 Haziran'da tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edildiğini, gerekçe olarak da sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarının gösterildiğini belirtti. Tedbire 3 gün içinde itiraz ettiğini bildiren Özcan, itirazında hangi paylaşımları ve açıklamalarından dolayı disipline sevk edildiğinin açıklanmasını istediğini söyledi.

Tedbir talebinin reddedildiğini dile getiren Özcan, YDK'nin 20 Temmuz'daki toplantısına sağlık sebepleri dolayısıyla katılamadığını, toplantının da ertelendiğini anlattı.

Hakkındaki suçlamaları kuruldan öğrenmek istediğini belirten Özcan, somut suçlamaların kendisine 24 Temmuz'da bildirildiğini, sonrasında da 26 Temmuz'da YDK'de ihraç kararı verildiğini aktardı.

"KARAR 33. GÜNDE TEBLİĞ OLDU"

Savunmasını yapamadan hakkında karar verildiğini öne süren Özcan, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla davalı tarafından ilk usulü hata, benim savunmamı süresinde sunamamam kapsamındadır. Verilen kararın bana 33. günde tebliğ olması nedeniyle Siyasi Partiler Kanunu'nda yer alan, kararın 30 gün içinde tebliğ edileceğine dair hüküm ihlal edilmiştir. Parti tüzüğümüzde yer alan kararların nereye tebliğ edileceğine dair hüküm de parti kütüğüne kayıtlı olduğu adrese yapılacağı amirdir. Benim üyeliğim ev adresimdir. Fakat hakkımdaki karar belediyeye, orada bulunan bir çalışana tebliğ edilmiştir. Bu yönüyle de verilen karar usulüne uygun tebliğ edilmemiştir."

Özcan, "Ayrıca karara bakıldığında benim disipline sevk edildiğim tarihten sonra yaptığım paylaşımlar da, hakkımda verilen karara gerekçe yapılmıştır. Bu yönüyle de karar hukuka aykırıdır. Tüm bu nedenlerle davanın kabulüne karar verilerek, hakkımda tesis edilen kararın iptalini talep ederim." ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan'ın avukatı da açtıkları davanın kabulünü ve kararın iptalini istedi.

Davalı avukatı ise Özcan hakkında yürütülen disiplin soruşturma ve kovuşturmasının parti tüzüğü dahil tüm mevzuata uygun yürütüldüğünü belirterek, davanın reddini talep etti.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, Siyasi Partiler Kanunu'nun 57. maddesi uyarınca kesin olarak davayı reddetti.

KINA YAKSINLAR
Öte yandan ihraç davasının sonucu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanju Özcan, "Sezgin Tanrıkulu gibi terör örgütlerini meşrulaştıran, Orhan Sarıbal gibi Dersim Katliamı ifadelerini kullananları, sözde Ermeni Soykırımını tanıyanları, özetle Atatürk düşmanlarını besleyip palazlandırdılar. Benim gibi samimi Atatürkçüleri, Türk Milliyetçilerini kapının önüne koydular. İhraç kararım kesinleşti.10 Aralıkçılar,Sorosçular,FETÖ cüler, HDP'li bölücüler ve Kılıçdaroğlu ve avaneleri artık kına yakabilirler" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN