AK Parti'de yeni MKYK'nın rotası 31 Mart yerel seçimleri! 73 yıllık seçim sonuçları analiz edildi!

31 Mart 2024 seçimlerine adım adım ilerlerken AK Parti MKYK’sında köklü değişikliklere giden Başkan Erdoğan yerel seçim rotasını belirledi. Erdoğan tüm Türkiye’yi Cumhur İttifakı belediyeciliği ile buluşturma talimatı verirken AK Parti de 1950’den 2023’e kadar tüm seçim sonuçlarını inceledi. Oy kayıplarının sebepleri araştırıldı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 08:59 Güncelleme 09 Ekim 2023, 09:10
AK Parti’de yeni MKYK’nın rotası 31 Mart yerel seçimleri! 73 yıllık seçim sonuçları analiz edildi!

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan şölen havasına gerçekleştirdiği kongre ile birlikte istikrar ve denge mesajı ile takımında değişikliğe imza attı. Çiçeği burnunda ekibiyle parti genel merkezinde tanışma ve değerlenme toplantısı düzenleyen Erdoğan, 3 er dakikada kendilerini tanıtan MKYK üyeleri arasından yeni A Takımını da belirleyerek ilan etti.

ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN
Başkan Erdoğan ekibinin ilk görevlerinin yerel seçim olduğunu vurguladı. Sabah'ta yer alan habere göre, Erdoğan kurmaylarına, " Türkiye'yi, bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle daha güçlü belediyecilik hizmetiyle buluşturmak üzere çalışmalara başlayın" dedi.

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULUYOR
AK Parti yeni MKYK'nın öncelikli mesaisi seçime yönelik hazırlıklar kapsamında taslak takvimin oluşturulması ile aday belirleme usul ve esasları olacak.

Partinin Seçim İşleri Başkanlığı'nca yerel seçim çalışmalarıyla ilgili parti kurmaylarına sunum yapılacak, çalışmaya ilişkin taslak programların netleşmesinin ardından çalışma grupları oluşturulacak.

KOMİSYON EKİBİ KURULUYOR
MHP ile ortak aday çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Heyette AK Parti'den Seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP'den ise Sadir Durmaz ile Feti Yıldız bulunacak.

Edirne'den Kars'a tüm belediyeler için kazanacak adaylar tek tek belirlenecek. Belde ilçe büyük ve merkez ilçeler için özel ekip kurulacak.AK Parti ve MHP'de kurulacak özel komisyon ekibi güçlü adayların isimlerini liderlere sunacak Bahçeli'nin deyimiyle 'Koçbaşlar' belirlenecek.

AK PARTİ'DE DİJİTAL DEVRİM
Seçime hazırlık süreci ve seçim sonuçlarında dijital sistemin imkanlarını etkin kullanmaya dönük çalışan parti, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin hemen ardından 30 Mayıs'ta "Dijital Sistemler Toplantısı" yaptı.

AK Parti, daha önce olduğu gibi seçim sonuçlarının hızlı alınması ile kayıp ve kaçakların önlenmesinde bu sistemi kullanacak. Parti, aday müracaatlarını online alacak, temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanacak. Böylelikle tonlarca kağıt israfı da önlenecek.

DETAYLI ANALİZ YAPILDI
Mayıs seçimlerinin ardından yeni bir zafere hazırlanan AK Parti'de seçim çalışmaları esasen 28 Mayıs gecesinde başladı. Kapsamlı bir değerlendirme ile seçim sonuçlarını analiz eden parti, 1950'den 2023'e kadar tüm seçim sonuçlarını tek tek inceledi. Oy kaybının sebepleri araştırıldı ve Erdoğan'a sunuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN