Başkan Erdoğan talimat verdi! Örgütlere karşı tam cephe savaş

Başkan Erdoğan talimat verdi. İçişleri, Maliye ve Ticaret bakanlıkları birlikte harekete geçti. Terör ve suç örgütlerine karşı tam cephe savaş ilan edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2023 Güncelleme 05 Ekim 2023, 07:00
Başkan Erdoğan talimat verdi! Örgütlere karşı tam cephe savaş

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki terör saldırısının amacı, devletin zirvesinde detaylı olarak masaya yatırıldı. Kanlı terör örgütünü kimlerin taşeron olarak kullandığı konusunda iki olasılık ön plana çıktı: "Birincisi arka arkaya yapılan operasyonlar nedeniyle köşeye sıkışan suç örgütleri. Bunlar kendilerince mesaj vermek için terör örgütünü kullanarak böyle bir saldırı gerçekleştirdi. İkincisi de Ermenistan ve destekçilerinin Karabağ'daki gelişmelerden rahatsız olması" şeklinde yorumlandı.

MASAK DEVREDE
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara, "Arkanıza bakmayın, aynen devam. Sonuna kadar gidin" talimatını verdiği hatırlatıldı. Gerek terör saldırısı ile ilgili gelişmeler, gerekse suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında Başkan Erdoğan'a anlık bilgi aktarılmaya başlandı. Organize suç örgütlerine yönelik İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının üçlü işbirliği mekanizması oluşturduğu açıklandı. Üç bakanlığın, çetelere göz açtırmayacağı vurgulandı. Özellikle Laleli'de bavul ticaretine yönelik çetelerle ilgili MASAK'ın da devreye girdiği, gümrük kaçakçılığı ile ilgili de kapsamlı bir operasyon hazırlığı yapıldığı anlaşıldı.



HAiNLERE 3. HAREKAT
Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'a yine hava harekatı düzenlendi. Terör örgütüne ait 22 hedefin imha edildiği, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kahramanlar' operasyonu dün de devam etti. Toplam 15 ilde 37 şüpheli ele geçirildi. Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan ve arama kayıtları bulunan 2 terörist de etkisiz hale getirildi.



İKİSİ DE PKK'LI
Ankara'daki saldırı girişimini yapan 2. teröristin de kimliği de saptandı. Başından vurularak etkisiz hale getirilen teröristin DNA incelemesinde PKK/KCK'li Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu ortaya çıktı. Parçalanan diğer canlı bombanın da araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, yine BTÖ (PKK/ KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu anlaşıldı.



ETKİSİZ ELEMAN
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir hainin daha üzerini çizdi. Geçen yıl 13 Kasım'da 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının planlayıcılarından PKK/KCK'lı Mazlum Afrin kod adlı Nabo Kele Hayri'yi adım adım takip etti. Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN