Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklarından 'Abdullah Öcalan serbest kalsın yoksa yürürüz' açıklaması! HDP, DBP ve Türkiye İşçi Partisi'nden skandal çıkış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde koalisyonun ortaklarından olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kirli pazarlıklara giriştiği HDP, DBP ve Türkiye İşçi Partisi’nden skandal bir ortak açıklama geldi. Yapılan açıklamada terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmaması durumunda, özgürlük için yürüyüş düzenleneceği söylendi.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 12:04 Güncelleme 01 Ekim 2023, 12:48
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaklarından ’Abdullah Öcalan serbest kalsın yoksa yürürüz’ açıklaması! HDP, DBP ve Türkiye İşçi Partisi’nden skandal çıkış

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklık yaptığı HDP, DBP ve Türkiye İşçi Partisi'nden skandal bir basın açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada terörist Öcalan'ın serbest bırakılmaması durumunda, özgürlük için yürüyüş düzenleneceği söylendi.

HDP, DBP ve Türkiye İşçi Partisi'nin ortak açıklamasını ise HDP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek okudu.

Açıklamada, "Türkiye'de barış ve demokrasi mücadelesinin lideri olan Abdullah Öcalan'ın 20 yıldır İmralı'da tutulması, barış ve demokratik çözümün önündeki en büyük engeldir" denildi.

"ÖCALAN'IN ÖZGÜR OLMAMASI ÇATIŞMALARI DEVAM ETTİRİYOR"

"Öcalan'ın özgür bırakılması, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barış sürecinin başlaması için şarttır" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Öcalan'ın özgür bırakılmaması, Türkiye'de çatışmaların devamına ve demokratikleşme sürecinin engellenmesine yol açacaktır.



Bu nedenle, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barış sürecinin başlaması için İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını talep ediyoruz.

Öcalan'ın özgür bırakılmaması halinde, dört partili ortak bir platform oluşturarak, dört koldan Gemlik'e yürüyeceğiz.

ÇİÇEK: ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN GEMLİK'E YÜRÜYECEĞİZ

Açıklamayı okuyan HDP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Öcalan'ın özgür bırakılması için Gemlik'e yürüyeceklerini belirterek, "Öcalan'ın özgürlüğü için Gemlik'e yürüyeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanından Gemlik'e yürüyeceğiz. İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

İMAMOĞLU AYAĞINA GİTMİŞTİ
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında PKK kanalına katılıp Türkiye'yi suçlayan o dönemin HDP İstanbul İl Başkanı Çiçek'i ziyaret etmişti.

CHP'li İBB Başkanı konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "HDP İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile il yönetimini ziyaret ederek İstanbul'un adil ve şeffaf yönetilmesi ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Tüm siyasi partilerle İstanbul'u konuşmaya, düzenli olarak herkese bilgi vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN