Türkiye'den dost ülke Libya'ya destek eli: TCG Sancaktar yardım ulaştırmak için yeniden yola çıktı

Türkiye, dost ülke Libya'yı bu kara gününde yalnız bırakmadı. Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da meydana gelen fırtına ve sel felaketi sonrası yardım malzemeleri taşıyan TCG Bayraktar ve TCG Osmangazi gemilerinin Türkiye'ye dönmek üzere hareket ettiğini, TCG Sancaktar gemisinin ise yeni yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmak üzere yeniden yola çıktığını duyurdu.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 19:24 Güncelleme 20 Eylül 2023, 19:24
Türkiye’den dost ülke Libya’ya destek eli: TCG Sancaktar yardım ulaştırmak için yeniden yola çıktı

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığına bağlı TCG Sancaktar gemisi, Libya'ya yardım malzemeleri ulaştırmak için İzmir'den yeniden yola çıktı.



BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA...
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Libya'da meydana gelen fırtına ve sel felaketi sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ülkemizin yardım elini derhâl bölgeye ulaştırdık.

Ülkemiz, Libya'ya yardım ulaştıran ilk ülke olurken, Hava Kuvvetlerimize ait üç uçak arama-kurtarma ekiplerini ve yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Hava Kuvvetlerimize ait uçakların ardından da Deniz Kuvvetlerimize ait TCG SANCAKTAR ve TCG Bayraktar gemilerimiz bölgede ihtiyaç duyulan ekipmanları ve insani yardım malzemelerini Libya'ya ulaştırdı.

Bu iki geminin ardından da TCG OSMANGAZİ gemimiz İzmir'den yola çıkarak yardım malzemelerini ve arama-kurtarma çalışmalarında görev yapacak araç-gereç ve ekipmanları Libya'ya ulaştırarak yetkililere teslim etti.

TCG BAYRAKTAR ve TCG OSMANGAZİ gemilerimiz ülkemize geri intikale başlarken, TCG SANCAKTAR ise yeni yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmak üzere yeniden yola çıktı" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN