Kılıçdaroğlu intikam peşinde! CHP yandaşı İsmail Saymaz'dan bomba iddia: Ekrem İmamoğlu ilçe başkanları toplantısına da çağrılmadı

14 ve 28 Mayıs sonrası Ekrem İmamoğlu’nun değişim çıkışı, Zoom cuntası ve Özgür Özel’i tavşan aday yapması Kılıçdaroğlu ile arasının iyice bozulmasına neden oldu. Soğuk savaşın artarak devam ettiği de İmamoğlu’nun 3 programa davet edilmemesi ile gözler önüne serilmişti. CHP yandaşı Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İmamoğlu’nun ilçe başkanları toplantısına da çağrılmadığını söyledi. Adnan Menderes’i anma töreninden hemen önceki gece yaşanan yazışmaları aktaran Saymaz, söz konusu törende Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyaloğu da yazdı. İstanbul'da ilçe başkanları toplantısına katılmak isteğinin reddedilmesi hakkında Ekrem İmamoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 11:10 Güncelleme 19 Eylül 2023, 20:52
Kılıçdaroğlu intikam peşinde! CHP yandaşı İsmail Saymaz’dan bomba iddia: Ekrem İmamoğlu ilçe başkanları toplantısına da çağrılmadı

İÇİNDEKİLER

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, CHP'deki soğuk savaş devam ederken yeni bir iddia daha ortaya attı. Saymaz, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki ilçe başkanları toplantısına da çağrılmadığını söyledi.

Türkiye, 28 Mayıs yenilgisi sonrası CHP'deki kaos, kavga ve büyük hesaplaşmalara şahit oluyor.

Seçimin hemen ertesi gün değişim fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zoom cuntasına kalkışıp üstüne bir de manifesto açıklayarak Kılıçdaroğlu ile ipleri iyice germişti.

Son olarak CHP Genel Başkanlığı için Özgür Özel'i destekleyince gerilen ipler tamamen koptu.

Özgür Özel hamlesi 'tavşan aday' formülünü açık etti ve 2028 planları için kolları sıvadı.

OLAYLI 100. YIL KUTLAMASI
'Değişim' tartışmalarının gölgesinde CHP'de 100. yıl kutlamaları olaylı bir şekilde geçti. Kutlamalara katılmayan Ekrem İmamoğlu 'yoğunum' mazareti sundu.

Programa CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken fondaş İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği etkinliklere neden katılmadığını sordu.

İMAMOĞLU: DAVET EDİLMEDİM
İmamoğlu "Davet edilmediniz mi?" sorusuna "O kadar söyleyeyim. Sorunun muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta cevap da veremezsiniz" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin kendisini çağırmadığını öne sürdü.

KAFTANCIOĞLU: ÇAĞIRDIK GELMEDİ
CHP'li Canan Kaftancıoğlu ise "İmamoğlu da dahil bütün parti kurullarının haberdar edildi" diyerek husumetlisi Ekrem İmamoğlu'nu yalanlamıştı.

ÖZEL KALEMİN BİLE HABERİ YOK
Olaya ilişkin ben daha fazlasını öğrendim diyen fondaş Nevşin Mengü, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a geleceğinden Ekrem İmamoğlu'nun özel kaleminin dahi haberi yokmuş. Haber vermemişler, yani isyankar çocuk olarak görüyor Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu" demişti.

"SEN GELME EKREM!"
İstanbul'daki 3 etkinliğe de Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi gündemdeki yerini korurken Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, yeni bir iddiada bulundu.

Saymaz, CHP Genel Merkezi'nden İmamoğlu'nun ilçe başkanları toplantısına katılması hakkında gönderilen yazıda "İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin" denildiğini yazdı.

Öte yandan Adnan Menderes'i anma töreninde savaşın 3 bomba ismi olan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun aynı karede görünmesi ancak yüzlerinin asık olması da dikkatlerden kaçmamıştı.

Saymaz, söz konusu anma töreninde Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyaloğu da aktardı. İşte Saymaz'ın köşe yazısındaki ilgili bölüm:

İMAMOĞLU, İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINA ALINMADI

Geçen bu köşede, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki üç ziyaretine İmamoğlu'nun katılmadığına dikkat çekmiştim.

CHP Genel Merkezi, muhatap olarak İl Başkanlığı'nı gösterirken, Canan Kaftancıoğlu ise "Herkese haber veriyoruz" demişti.

İmamoğlu da "Bu sorunun muhatabı ben değilim" diye karşılık vermişti.

İBB cephesinin aktardığına göre İmamoğlu, geçen cuma hem CHP Genel Merkezi hem de İl Başkanlığı tarafından Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programına çağrıldı.

İmamoğlu, genel merkeze gönderdiği yanıtta, 17 Eylül Pazar günü Adnan Menderes ve arkadaşlarının anmasına ve saat 15'teki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katılacağını bildirdi.

İmamoğlu'nun özel kalemine cuma gecesi saat 23.45 dolaylarında genel merkezden mesaj gönderildi. Mesajda "İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin" denildi.

Kibarca "Sen gelme" diye haber gönderildi

İmamoğlu, pazar günü Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarına yürürken Kılıçdaroğlu'na şöyle dedi:

"Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış. İlçe başkanları olacakmış."

Kılıçdaroğlu "Evet" dedi.

İmamoğlu da "Tamam öyleymiş" diye yanıt verdi.

Bu arada, toplantıda ilçe başkanları Kılıçdaroğlu'na "Belediye başkanımızın burada olması gerekirdi" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu'nu belediye başkanlarıyla yapacağım toplantıya çağırırım" dediği belirtiliyor.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Gündeme bomba gibi düşen olay hakkında İmamoğlu'ndan da açıklama geldi.

"BU TÜR SÜREÇLERİ BEN TAMAMEN MUHATAPLARIYLA GÖRÜŞÜYORUM"
İstanbul'da ilçe başkanları toplantısına katılmak isteğinin reddedilmesi sorusuna ise Ekrem İmamoğlu, "Parti içi diyalogları ve münazara etmeyi ve müzakere etmeyi doğru bulmuyorum. Olan konular ya da bir takım yanlışlar bu tür süreçleri ben tamamen muhataplarıyla bire bir görüşüyorum. İster sayın genel başkan olsun isterse diğer makam sahipleri olsun" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN