Başkan Erdoğan, TASC tarafından düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu: "İlişkilerimizi zehirletmeyiz"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li işadamları ile bir araya geldi."Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi ile yeni bir dünya inşa edeceğiz" dedi. Projenin küresel önemine dikkat çekti. Öte yandan BM'nin 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Türk- Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen programda Başkan Erdoğan, Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden bazı çıkar grupları olduğunu belirtti. “Hakikatleri anlatarak, Türkiye’yi hakkıyla temsil ederek bunlara set çekeceğiz” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2023 Güncelleme 19 Eylül 2023, 07:01
Başkan Erdoğan, TASC tarafından düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu: İlişkilerimizi zehirletmeyiz

İÇİNDEKİLER

Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi, Basra Körfezi ve körfez ülkelerini aşarak Irak üzerinden Türkiye'ye gelecek. Türkiye üzerinden de Avrupa'ya gidecek olan bir koridor.



Raylı sistemli ve otobanlı koridor için BAE, Katar, Suudi Arabistan, Irak, Almanya, ABD ve Japonya'da bu kararlığı gördüm. Biz de kararlıyız. Yeni bir dünya inşa etme fırsatını bulacağız.



XAE A-XII'YE FUTBOL TOPU
Başkan Erdoğan, görüşmede Musk'a "Eşin nerede?" dedi. İşadamı "Biz ayrıyız ve onun için oğlum X'e ben bakıyorum" cevabını verdi. Ayrıca Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti.



7. FABRİKA MANŞETLERDE
Erdoğan, ABD'de Musk'ı kabul etti. "TESLA'nın 7. fabrikasını Türkiye'de kur" dedi. Bu davet, dünya medyasının manşetlerine yerleşti.



İLİŞKİLERİMİZİ ZEHİRLETMEYİZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Türk- Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu:
- Türk- Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden bazı çıkar grupları var. Hakikatleri anlatarak, iyi örnek olarak, Türkiye'yi ve Türk milletini hakkıyla temsil ederek bunlara set çekeceğiz.
- Bu konuda resmi kurumlarımızla birlikte vatandaşlarıma da sorumluluklar düşüyor. Sivil topluma aktif katılımınız, ülkedeki karar alma mercilerindeki temsiliniz bu bakımdan çok önemli.
- Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkiler günden güne gelişiyor. Başkan Biden ile dostluk ve işbirliğimizin güçlendirilmesi hususlarında mutabık kaldık.
- Sık sık başörtüsünden, sakalından, kılık kıyafetinden dolayı nefret suçuna maruz kalan kardeşlerimizin haberini alıyoruz. Müslümanlar'ı hedef alan bu saldırıların yarın kökeni, dili, kültürü, inancı farklı gruplara yönelmesi kuvvetle muhtemeldir.
- Cezasız kalan her suç failini azgınlaştırır. İslam düşmanlığının da önü alınmazsa failler daha da pervasız hale gelecektir.
- Türkiye tepkimizi açıkça ortaya koyuyoruz. Danimarka, İsveç, Hollanda ve son olarak New York'ta kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılar hiçbir şekilde mazur görülemez.



2024'E ÇOK FARKLI GİRECEĞİZ
Başkan Erdoğan, Concordia Zirvesi'nde ABD'li iş insanlarıyla buluştu. Önemli mesajlar verdi: Ekonomi ekibimiz yoğun çalışma içinde. 2024'e çok farklı bir şekilde gireceğiz. Katar ile müşterek yeni bir adım atıyoruz. Burada yapacağımız konutlarla Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmelerini sağlayacağız. Putin ile Afrikalı kardeşlerimize yönelik 1 milyon ton tahılı görüştük. '1 milyon ton yetmez bunu daha da artırmanızı rica ediyoruz' dedik.



İLK İMZA ERDOĞAN'DAN
Başkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın önderlik ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına ilk imzayı attı. Emine Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız ilk imzayı atarak yine en güçlü desteğini bizlere gösterdi" dedi. İyi Niyet Metni, https:// zerowastecommitment.com adresindeki web sitesi üzerinden dijital olarak küresel imzaya açıldı. İsteyen herkes iyi niyet beyanını imzalayabilecek.



Başkan Recep Erdoğan, Musk'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye olarak verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN