Öcalan’a methiyeler düzen Merdan Yanardağ’a destek gecesinde Kılıçdaroğlu ve HDP el ele: Kendi eksenindeki medyayı topladı

Canlı yayında Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Merdan Yanardağ, bebek katili Öcalan'a methiyeler dizmiş ve tutuklanmıştı. Uzun süredir cezaevinde olan Yanardağ için skandal bir şekilde destek gecesi düzenlendi. Gecede HDP'li isimler yer alırken CHP'deki değişimcilere karşı savaş veren Kemal Kılıçdaroğlu, terör sevici Yanardağ'a düzenlenen destek gecesini fırsat bilip kendi eksenindeki medyayı bir araya topladı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, skandal gecede Yanardağ’a destek açıklamasında bulundu. Yanardağ'dan "aydın" olarak söz eden Kılıçdaroğlu, “Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Kimse bizi yıldıramaz. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 23:24 Güncelleme 16 Eylül 2023, 23:42
Öcalan’a methiyeler düzen Merdan Yanardağ’a destek gecesinde Kılıçdaroğlu ve HDP el ele: Kendi eksenindeki medyayı topladı

İÇİNDEKİLER

Türk televizyon tarihinin en rezil açıklamalarından birine imza atan CHP fondaşı Merdan Yanardağ canlı yayında bebek katili Öcalan'ın serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu.



BEBEK KATİLİNİ SAVUNDU, METHİYELER DİZDİ
Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Yanardağ, 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü. Bununla yetinmeyen Yanardağ, Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri sürerek, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı;

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur.

Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."



10 YIL 6 AYA KADAR HAPİS CEZASI
Skandal ifadelerin ardından Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı. İddianamede, sanığın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.



ÖCALAN'A METHİYELER DİZEN YANARDAĞ'A DESTEK GECESİ
Tüm bu yaşananların ardından bugün bebek katili Öcalan'a methiyeler dizen terör sevici Merdan Yanardağ için destek gecesi düzenlendi.




KILIÇDAROĞLU KENDİ EKSENİNDEKİ MEDYAYI TOPLADI
CHP'deki koltuk savaşında bilindiği üzere CHP'de Özgür Özel'den sonra Örsan Öymen de Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olmuştu. Adaylık ilanından sonra Kemal Kılıçdaroğlu medyatik bir hamlede bulundu.



Terör sevici Merdan Yanardağ'a düzenlenen geceyi fırsat bilip kendi eksenindeki medyayı etrafına topladı. Birgün, Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri Tele1'le gecede bir araya geldi.

Öte yandan terör sevici Yanardağ'a arka diğer isimler; TİP Genel Başkanı Erkan Baş, HDP Eş Genel Başkanı Sultan Özcan, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak, YSP, Gelecek, EMEP, DEVA Partisi temsilcileri Tele1 dayanışma gecesine katıldı.



KILIÇDAROĞLU'NDAN YANARDAĞ'A DESTEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşı Öcalan'ı övmekten geri durmayan Merdan Yanardağ'a desteğini sürdürdü. Katıldığı bir programda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Yanardağ'dan "aydın" olarak söz etti.



"SAYGI VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM"
Kılıçdaroğlu skandal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Bu ülkenin aydınları karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve toplumu aydınlatırlar. Aydınların böyle bir sorumluluğu var. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Kimse bizi yıldıramaz. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN