Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Acı haber geldi

Son dakika haberi! Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yer alan maden ocağının -450 kotunda göçük meydana geldi. Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Son gelen bilgilere göre göçük altında kalan 4 işçiden 3'ünün kurtarıldığı 1 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göçükle ilgili, "1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var." açıklamasında bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, hayatını kaybeden madencinin Ramazan Yıldırım olduğunu açıklayarak, "Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 15:25 Güncelleme 14 Eylül 2023, 02:07
Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Acı haber geldi

İÇİNDEKİLER

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK | VİDEO İZLE

BAKAN ACI HABERİ DUYURDU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçükte 3 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, 1 madencinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından madencilik faaliyetlerinde bulunulan Armutçuk Müessesemize ait yeraltı taşkömürü ocağında bugün saat 13.45 sularında göçük meydana geldi. Göçüğün gerçekleştiği ilk andan itibaren AFAD, UMKE ve TTK tahlisiye ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde göçük altında kalan 3 çalışma arkadaşımız yaralı olarak kurtarılırken 1 madencimiz ise maalesef hayatını kaybetti. Göçük esnasında hafif yaralananlar dahil toplam 5 madencimiz hastanede tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden madencimiz Ramazan Yıldırım'a Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."



BAKAN AÇIKLADI: 6 YARALIMIZ VAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." açıklamasında bulundu.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." diye konuştu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ | VİDEO İZLE

EKİPLER OLAY YERİNDE
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi.

Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

"ŞU AN İÇİN BÜTÜN OCAĞI, İŞLETMEYİ RİSKE ATACAK BİR DURUM YOK"
Hacıbektaşoğlu, saat 14.30 sıralarında TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kodunda göçük meydana geldiğini söyledi.

ZONGULDAK'TA GÖÇÜK | VİDEO İZLE

Olaydan 4 işçinin etkilendiğini aktaran Hacıbektaşoğlu, "Şu anda 250 kişilik arama kurtarma ekibi, tahlisiye ekibi müdahale ediyor. Bir işçi ağır yaralı çıkarıldı, diğer 3 işçiyle irtibat halinde ekiplerimiz. Dikkatli bir şekilde onları çıkarmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Hacıbektaşoğlu, vardiyada 280 kişinin çalıştığını dile getirerek, "Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız." diye konuştu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

GÖÇÜKTEN ÇIKARILAN MADEN İŞÇİSİ O ANLARI ANLATTI I VİDEO İZLE

İŞÇİLER DEHŞET ANLATINI ANLATTI
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu meydana gelen göçükte yaralanan 6 işçiden 5'inin tedavisi Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'nde, 1'inin ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Göçükten yaralı kurtarılan maden işçilerinden 49 yaşındaki Rıfat Öztürk ve 39 yaşındaki Ersin Aydın, tedavi gördükleri Zonguldak Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'nde göçük esnasında yaşadıklarını anlattı.



"GÖÇÜĞÜN NASIL OLDUĞUNU BİZ DE ANLAMADIK"
Rıfat Öztürk, riskli bir meslekte çalıştıklarını söyledi. Bu tür üzücü olayların madencilikte yaşanabileceğini belirten Öztürk, şunları kaydetti. "Bunlar madencilikte olağan şeyler. Göçüğün o esnada nasıl olduğunu biz de anlamadık. Bir anda ocak çöktü, 4-5 arkadaş vardık orada. Göçük altında kaldık. Arkadaşımızı kaybettik; bütün maden ocağı camiamıza geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Ben 23 yıllık madenciyim. Bu işin ustası, uzmanı olduğumuzu düşünüyorduk ama madencilikte bu tür şeyler oluyor bazen, önüne geçilmiyor kazaların."

"ORADAN KURTULMAK MUCİZE"
Ersin Aydın ise göçük esnasında ne olduğunu anlamadıklarını dile getirerek, "Bir anda ağaç parçaları üstümüze geldi. Oradan kurtulmak gerçekten mucize. Orada bir boşluk vardı, o boşluk olmasaydı muhtemelen şimdi rahmetli olmuştum. Orada 4 kişiydik. Çok üzüntülüyüz bir arkadaşımızı kaybettik." diye konuştu.



ARAŞTIRMA İÇİN UZMANLAR OLAY YERİNE ULAŞTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili araştırma yapmak üzere uzman müfettişlerin olay yerine ulaştığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte vefat eden işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yaralı işçilere de acil şifa dileğinde bulunan Işıkhan, "Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." ifadelerini kullandı.



BAKAN KOCA YARALILARIN SON DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılar son durumu hakkında bilgi verdi. Koca paylaşımında, "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerin kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçükte 4 işçiden 3'ünün kurtarıldığı 1 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN