Başkan Erdoğan'dan Ulucanlar Cezaevi'ndeki Yeni Anayasa Sempozyumu'nda önemli açıklamalar: "Millete sözümüz var"

Başkan Erdoğan, “12 Eylül’ün en büyük hançeri darbe anayasasıdır. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2023 Güncelleme 13 Eylül 2023, 07:00
Başkan Erdoğan’dan Ulucanlar Cezaevi’ndeki Yeni Anayasa Sempozyumu’nda önemli açıklamalar: Millete sözümüz var

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nden anlamlı bir çağrı yaptı:
Bundan tam 43 yıl önce Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadı. Ulucanlar Cezaevi'nin, Mamak Cezaevi'nin, Diyarbakır Cezaevi'nin, Sağmalcılar Cezaevi'nin dili olsa da o günleri anlatsa.



12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde halen konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik.

Anayasalar değişmez metinler değildir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin sahip olduğu bu derinlikli birikimin üzerinde kendi hikayemizi yazıp gelecek nesillere en büyük mirası bırakmaktır. Geçmiş birikimleri geleceğin birikimleriyle bütünleştiren yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bizi darbe anayasası gölgesinden kurtaracak olması bile yeni anayasa çalışmalarını kıymetli kılmaya tek başına kafidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN