Putin’den Başkan Erdoğan'a belgesel sürprizi! Tarihi anlara imza atan gazeteci: O Türkiye'nin yetiştirdiği büyük insan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, küresel krizlerde izlediği başarılı diplomasi performansı ile tüm dünyada takdir görüyor. Son olarak Başkan Erdoğan'ın diplomasi başarısı Rusya'da da büyük yankı uyandırdı.Rus gazeteci ve Tass Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman, Başkan Erdoğan'ı anlatan bir belgesel hazırladı. Hazırlanan belgeseli, Putin Rusya'nın Soçi kentinde Erdoğan'a teslim etti. Belgesele imza atan Gusman, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen belgesel gösterimi sonrası A Haber'e özel açıklamalarda da bulundu. Başkan Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahseden Gusman, “O dünya çapında emsalsiz bir kişilik. Başkan Erdoğan Rusya'da da çok seviliyor.” ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 01:15 Güncelleme 05 Eylül 2023, 11:00
Putin’den Başkan Erdoğan’a belgesel sürprizi! Tarihi anlara imza atan gazeteci: O Türkiye’nin yetiştirdiği büyük insan

İÇİNDEKİLER

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, Putin'in, Rusya'nın Soçi kentinde Erdoğan'a kendisiyle ilgili belgeseli teslim ettiğini belirtti.



Erdoğan'ı anlatan belgesel, Rus gazeteci ve TASS Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman tarafından TASS ve Rossiya-24 televizyon kanalının prodüktörlüğünde hazırlandı.

SİYASİ YÜKSELİŞİ VE BAŞARI HİKAYESİ KESİTLERLE ANLATILIYOR
Daha önce Erdoğan ile 4 kez röportaj yapan Gusman'ın "Formula Vlasti" (İktidarın Formülü) isimli programının çerçevesinde hazırladığı belgeselde, Erdoğan'ın çocukluğundan itibaren hayatı, siyasetteki yükselişi, başarısı ve yönetimde olduğu dönemlerdeki hizmetleri, daha önce yapılan röportajdan kesitlerle birlikte anlatılıyor.

RUSÇAYA ÇEVRİLEN KİTABINDAN DA İFADELER YER ALDI
Ayrıca belgeselde, Başkan Erdoğan'ın kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığının koordinasyonuyla Rusçaya çevrilen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabından da önemli ifadelere yer verilerek Erdoğan'ın görüşlerine dikkat çekiliyor.



GÖSTERİMİ HAZİRANDA YAPILMIŞTI
Rus devlet televizyon kanalı Rossiya-24'te yayımlanan belgeselin gösterimi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde haziranda yapılmıştı.

"SADECE BÜYÜK BİR SİYASETÇİ DEĞİL, BÜYÜK BİR KİŞİLİK"
Rus gazeteci Gusman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir siyasetçi olduğunu belirterek "Türkiye böyle bir lideri olduğu için mutlu bir ülke. O sadece büyük bir siyasetçi değil, büyük bir kişilik, büyük bir karizma. Modern dünyayı anlayan çok yüksek seviyede, stratejik bir düşünceye sahip bir siyasi analizci. Bugün lider olarak Erdoğan'ın rolü sadece Türkiye'de değil, dünyada da son derece öneme sahip" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan daha önce gösterimi Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde yapılan belgesin gösterimine Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, TASS Genel Müdürü Sergey Mihaylov, yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Rus gazeteci Mihail Gusman, TASS ve Rusya-24 televizyon kanalının prodüktörlüğünde hazırlanan belgeselin gösteriminin ardından A Haber'e özel dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜK İNSAN
Mihail Gusman "Şimdiye dek dünyanın birçok devlet başkanıyla ilgili 400'den fazla program yayınladık. Büyük devlet adamı, Türkiye'nin yetiştirdiği büyük insan Başkan Erdoğan ile şimdiye kadar 4 kez görüşme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz ve bundan şeref duyuyoruz. Bu gerçekten kolay kolay ele geçirilemez bir fırsattı. Başkan Erdoğan ile iki kez başbakanlık döneminde, iki kez ise Cumhurbaşkanlığı görevindeyken görüştük." dedi.

Başkan Erdoğan'ın kişiliğine övgüler dizen Gusman, Başkan Erdoğan'ın Rusya'da da çok sevildiğine dikkat çekti.

STRATEJİ UZMANI
Başkan Erdoğan'ın dünya çapında emsalsiz bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Gusman, "O çok derin akıl sahibi, yapıcı düşünce tarzına sahip bir strateji uzmanıdır. Onunla görüştüğüm için çok mutluyum ve böyle fırsatların ilerde de olacağını umuyorum. Rusya'da da Erdoğan çok seviliyor ve kendisi Rusya'da en popüler siyasetçiler arasında ilk sırada geliyor." mesajını verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN
Belgesel gösteriminin ardından konuklara, Başkan Erdoğan'ın Rusça'ya da çevrilen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabı hediye edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN