CHP'de Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman yapan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan akla ziyan açıklama: Bilseydim atamazdım

Geçtiğimiz günlerde Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'de danışman olarak atandığı ortaya çıkmış ve büyük bir krize neden olmuştu. Tartışmalar sıcaklığını korurken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Fondaş Halk TV'ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "O günlerin koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti" diyerek akla ziyan bir açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 18:37 Güncelleme 04 Eylül 2023, 09:46
CHP’de Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman yapan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan akla ziyan açıklama: Bilseydim atamazdım

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde CHP'de danışman krizi patlak vermişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman büyük tartışmalara neden oldmuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA HAKARET YAĞDIRMIŞTI: HAİN, KANI BOZUK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı
Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı.



Geçtiğimiz dönemde sosyal medyada hesabından paylaşıma bulunan Yaman, "Yarın (Allah muhafaza) bu ülkede iç savaş çıkarsa, ülkeden ilk kaçanların başında Kemal Kılıçdaroğlu olur çünkü kanı bozuk" demişti.Geçtiğimiz dönemde sosyal medyada hesabından paylaşıma bulunan Yaman, "Yarın(Allah muhafaza) bu ülkede iç savaş çıkarsa, ülkeden ilk kaçanların başında Kemal Kılıçdaroğlu olur çünkü kanı bozuk" demişti.



YAMAN: CHP BU ÜLKENİN SORUNU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı
Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'yi de hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Yaman bir diğer sosyal medya paylaşımında, "Bu ülkenin 3 büyük sorunu CHP, cemaat ve PKK'dır. Emin olun bu İsrail işbirlikçileri olmasaydı dünyanın en güçlü devletlerinden biri olurduk" demişti.



ATATÜRK DÜŞMANI
Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den kovulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçitğimiz günlerde olay açıklamalarda bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'e karşı kin beslediğini savunan Tanju Özcan, "Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var. Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum." ifadelerini kullanılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Atatürk düşmanı olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. Yaman'ın sosyal medyadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alarak, "Laikler hem maymundan geldik diyorlar hem de Atatürk atamız diyorlar, söyleyeceklerim bu kadar eklemek istediğiniz varsa buyurun söz sizin" demişti.



KEMAL KILIÇDAROĞLU: BİLSEYDİM ATAMAZDIM
CHP'deki danışman krizi tartışmaları sıcaklığını korurken, Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin ilk kez konuştu. Halk TV'ye açıklamalarda bulanan Kemal Kılıçdaroğu, "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları'nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP'ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman'da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç." ifadelerine yer verdi.



'SEÇİMİ KAZANSAYDIK YERE GÖĞE SIĞDIRAMAZLARDI'
Kendisine yönelik çok ağır eleştiriler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eleştirileri elbette saygıyla karşılıyorum. Ancak nezaket sınırlarını aşmaması lazım. Eğer seçimleri kazansaydık o zaman belki bizim politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN