Kılıçdaroğlu Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman olarak atadı! Ortalık karıştı... Belgesi çıktı! Anıtkabir'li savunma!

CHP'deki değişim savaşının etkileri sürerken 'Perinaz Mahpeyker Yaman' krizi patlak verdi. Kılıçdaroğlu, Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı olarak atadığı bu ismin Atatürk ve CHP düşmanı paylaşımları ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP'li Eren Erdem ise nasıl kıvıracağını şaşırdı. Böyle bir atamanın söz konusu olmadığı yalanını söyleyerek konuyu MYK sonrasına bağlamayan çalışan Eren Erdem'e yanıt CHP yandaşı Şaban Sevinç'ten geldi. Sevinç, Yaman ile konuştuğunu belirterek, "Görevden alınmadığını, istifa etmediğini ve etmeyi de düşünmediğini söyledi." ifadelerini kullandı. Öte yandan krize neden olan Perinaz Mahpeyker Yaman Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi, tepki çeken tweetleri ise kendisinin yazmadığını çalışanlarının yazdığını iddia ederek Anıtkabir'den fotoğraflar paylaştı. Öte yandan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Canan Kaftancıoğlu ve Bülent Kuşoğlu ile fotoğrafları çıktı.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 22:50 Güncelleme 02 Eylül 2023, 21:36
Kılıçdaroğlu Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atadı! Ortalık karıştı... Belgesi çıktı! Anıtkabir’li savunma!

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde 8'li koalisyonun desteğine rağmen büyük bir hezimet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayarak 'değişim' diyen Ekrem İmamoğlu'na boyun eğdirdi.



Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yaptı.



ATADIĞI İSİM KRİZ ÇIKARDI
'Değişim' diyenlere boyun eğdirerek, koltuğunu sağlama alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir skandalı daha patlak verdi.

Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı olarak Perinaz Mahpeyker Yaman'ı atadığı ortaya çıktı.



Perinaz Mahpeyker Yaman'ın bu atamayı 27 Mayıs tarihinde sosyal medya hesabından "Bana onur duyduğum bu görevi layık gören sayın genel başkanım kemal Kılıçdaroğlu'na şükranlarımı sunarım Allah utandırmasın inşallah" ifadeleriyle duyurduğu görüldü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA HAKARET YAĞDIRMIŞTI: HAİN, KANI BOZUK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı
Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı.



Geçtiğimiz dönemde sosyal medyada hesabından paylaşıma bulunan Yaman, "Yarın (Allah muhafaza) bu ülkede iç savaş çıkarsa, ülkeden ilk kaçanların başında Kemal Kılıçdaroğlu olur çünkü kanı bozuk" demişti.Geçtiğimiz dönemde sosyal medyada hesabından paylaşıma bulunan Yaman, "Yarın(Allah muhafaza) bu ülkede iç savaş çıkarsa, ülkeden ilk kaçanların başında Kemal Kılıçdaroğlu olur çünkü kanı bozuk" demişti.



YAMAN: CHP BU ÜLKENİN SORUNU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı
Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'yi de hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Yaman bir diğer sosyal medya paylaşımında, "Bu ülkenin 3 büyük sorunu CHP, cemaat ve PKK'dır. Emin olun bu İsrail işbirlikçileri olmasaydı dünyanın en güçlü devletlerinden biri olurduk" demişti.



ATATÜRK DÜŞMANI
Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den kovulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçitğimiz günlerde olay açıklamalarda bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'e karşı kin beslediğini savunan Tanju Özcan, "Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var. Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum." ifadelerini kullanılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Atatürk düşmanı olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. Yaman'ın sosyal medyadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alarak, "Laikler hem maymundan geldik diyorlar hem de Atatürk atamız diyorlar, söyleyeceklerim bu kadar eklemek istediğiniz varsa buyurun söz sizin" demişti.



CHP YANDAŞLARI İSYAN ETTİ
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun atadığı danışman krize neden oldu. CHP yandaşları sosyal medya isyan etti.

CHP YALANLAMAYA ÇALIŞTI
CHP'li Aylin Nazlıaka "Az önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyid ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur." dedi.

EREN ERDEM DE GÖZ GÖRE GÖRE YALAN KONUŞTU
Kılıçdaroğlu'nun Perinaz Mahpeyker Yaman'ı ataması büyük tepkilere neden olurken, CHP'nin trol başı Eren Erdem canlı yayından nasıl savunacağını şaşırdı. Yaman'ın atamasını "MYK sonrası böyle bir isim yok" diyerek geçiştirmeye çalışan Eren Erdem göz göre yalan söyledi. Nitekim CHP ve Atatürk düşmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın ataması 26.05.2023 tarihinde gerçekleşmişti.

Troll başı Eren Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir atama söz konusu değildir onu ifade edeyim. Sosyal medyada ciddi bir tartışma olduğunu gördüm. Şunu belirtelim sayın genel başkanımız MYK değişikliği yaptı. Bu değişimi ile beraber, bu yenilenme ile beraber hemen akabinde 4 Haziran'da bütün arkadaşlarımızın görevi sona ermiş oldu. Daha sonra yeniden danışman olarak atadığı kişiler oldu. Engin Özkoç, Hacer Foggo, Özgür Yiyici, Namık Tan gibi isimler oldu.



"BÖYLE BİR ATAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
Fakat böyle bir isim ataması söz konusu değil. Genel başkanımızın bu isimde danışmanı yok. Bu nasıl bir gündem oluştu bilmiyorum açıkçası. Bizim genel merkezimizde danışmanlık genelgesi imzalanmış, Perinaz Mahpeyker isimli genelgemiz yok. 4 Haziran sonrası MYK değişimi ile beraber danışman kadrosu tümünün görevi sona erdi. Sıfırdan danışmanlık ihdasları başladı. Bu isimli genel başkanımızın danışmanı yok. Bu bilgi yanlış bir bilgi.



TEYİT ETTİM DEDİ ISLAK İMZALI BELGEYİ İNKAR ETTİ
Usul olarak biz medya birimi olarak özellikle gazeteci arkadaşlar bilirler, bizim bütün muhabir arkadaşlarımızın olduğu Whatsapp topluluğumuz var. Biz bu tür atamalar olduğu zaman bunu ilan ediyoruz. Danışmanlık ataması olduğunda biz kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Böyle bir bilgilendirme hiç yapmadık. Bugün internette görünce teyit ettim. Böyle bir atamanın yapılmadığı bana net bir şekilde bildirildi."

CHP YANDAŞI ŞABAN SEVİNÇ: GÖREVDEN ALINMADIĞINI SÖYLÜYOR
Eren Erdem'in açıklamalarının ardından bir paylaşımda bulunan CHP yandaşı Gazeteci Şaban Sevinç, "Perinaz Yaman ile konuştum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğunu, görevden alınmadığını, istifa etmediğini ve etmeyi de düşünmediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZ'DE ODASI VAR
Sevinç daha sonra yaptığı açıklamada Yaman'a Genel Merkez'de oda tahsis edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'na danışmanlık görevinin devam ettiğini söyleyen Perinaz Yaman, 3-4 hafta önce (4 Haziran sonrası) Ağustos ayı başlarında CHP Genel Merkezinin 3'ncü katında kendisine oda tahsis edildiğini söylüyor. Genel Merkezdeki bu odayı kendi parasıyla temizletip yeni ofis mobilyaları aldığını bu mobilyaların dün (1 Eylül) yerleştirildiğini ve odasına giderek çalıştığını söylüyor"

"YAKIN ZAMANA KADAR CHP'YE GELİYORDU"
Bir açıklama da CHP yandaşı İsmail Saymaz'dan geldi.

Saymaz ise "CHP'li yetkililerle görüştüm. Perinaz Yaman'ın 26 Mayıs'ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran'da bütün danışmanlarla birlikte Yaman'ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar. Yaman'ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş. Yaman'ın yakın zamana kadar CHP'ye geldiği belirtiliyor." dedi.

"KADINLAR YAMAN'LA GÖRÜŞTÜRÜLÜYOR"
Saymaz Yaman'ın CHP Genel Merkezi'nin üçüncü katında vakit geçiridiğini belirterek, "Bana ulaşan bir CHP'li kadın, dört gün önce CHP Genel Merkezi'nde "Kadından sorumlu danışmanımız" sıfatıyla Perinaz Yaman'la görüştürüldüğünü söylüyor." ifadelerini kullandı.

YILMAZ ÖZDİL: ATATÜRK'E MAYMUN DİYEN KADINI DANIŞMAN YAPTI
CHP yandaşı Yılmaz Özdil CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Ekmeleddin'i Atatürkçü diye parlatan, Meral Akşener'e "masayı devirdi" diyen, Muharrem İnce'ye çekil baskısı yapan, Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday diye dayatan mutant gazetecileri unutturmayacağız… Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'e maymun diyen kadını "danışman" yaptığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'na yandaşı Halk TV'de Eren Erdem'in üzerine giderek atamayı gündeme getirdi.


KRİZE NEDEN OLAN İSİMDEN İLK AÇIKLAMA
Tüm bu yaşananların gölgesinde CHP'de krize neden olan Perinaz Mahpeyker Yaman'dan ilk açıklama geldi. Yaman, "Kılıçdaroğlu'na inandım, CHP'de bir nefer olarak çalışmak istedim. Yazmadığım ve sizleri derinden üzen tweetler için özür diliyorum" dedi.

Yaman, danışman olarak atanıp atanmadığı ile ilgili bir açıklama yapmadı.

İşte o açıklama;

"ÖZÜR DİLERİM"
Dünden beri sosyal medya üzerinden benimle ilgili yapılan yorumları okuyunca bir açıklama yapmam gerektiğine inanıyorum

Her şeyden önce benim üzerimden sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan son derece yakışıksız suçlamalar için buradan sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diliyorum.

"O TWEETLERİ BEN YAZMADIM"
Bütün samimiyetimle ve inancımla söylüyorum ki o tweetleri ben yazmadım. Ben bir iş kadınıyım ve bazen aylarca sahada olduğum oluyor. (İşim köylere elektrik bağlantıları olduğu için). Telefonumun tüm sosyal medya şifrelerini yanımda çalışan personele veriyordum. Ve kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmıyordum.

Hiçbir zaman cumhuriyetin kurucusu Atatürk'e saygısızlık edecek kadar vicdansız olmadım.

Nitekim uzun yıllardır Anıtkabir'i hep ziyaret ederim. Ve onurla ziyaret etmişim. Ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na inandım. Bu ülkenin barışa ve huzura kavuşması için göstermiş olduğu fedakarlığı görünce Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir nefer olarak çalışmak istedim.

Bir altı çocuk annesi ve bir iş kadını olarak bundan onur duyuyorum. Tekrar tekrar. Benim yazmadığım ama sizleri derinden üzen bu tweetler için hepinizden özür diliyorum."

ANITKABİR'DEN FOTOĞRAF PAYLAŞTI
Daha sonra sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Yaman "Uzun yıllardır Anıtkabir'i ziyaret eden bir insanın Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk'e saygısızlık yapmayı düşünebilir mi Vicdanınıza bırakıyorum." diyerek Anıtabirden fotoğraflar paylaştı.

KAFTANCIOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI
Öte yandan Yaman'ın CHP'nin yasaklı İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile fotoğrafları da çıktı.

Fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Yaman'ın, "CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraberindeki Sayın ilçe başkanı Av.Murat İmrek bey ve eşi ile Sayın eski belediye başkanı Ahmet Bahadırlı bey ve surp ermeni kilisesi vakfı başkanı Habip Özfurucu bey ile kanaat önderleri bizi ziyarete geldiler. Kendilerine çok çok teşekkür" notunu düştüğü görüldü.

KUŞOĞLU'YLA AYNI MASADA
Öte yandan Yaman'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile aynı masada olduğu fotoğrafda ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN