101 yıllık kuyruk acısı! Yunan basınında 30 Ağustos Zafer Bayramı hazımsızlığı: "Türkiye'yi tebrik eden NATO Atina'ya meydan okuyor"

30 Ağustos Zafer Bayramı, 101. yılında büyük bir coşkuyla kutlandı. Merkez karargahı İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı LANDCOM da Türkçe, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" mesajını paylaştı. NATO'nun Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı kutlaması Atina yönetimi, NATO’ya protesto notası verdi. Öte yandan Yunan basınında "NATO, Kemal'in 1922 zaferi ve Küçük Asya Felaketinden dolayı Türkiye'yi tebrik ediyor" başlıkları atıldı, Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı tebrik eden NATO'nun Yunanistan'a karşı bir meydan okuma içerisinde olduğu öne sürüldü. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın da konuya ilişkin harekete geçtiği iddia edildi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 09:29 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 12:20
101 yıllık kuyruk acısı! Yunan basınında 30 Ağustos Zafer Bayramı hazımsızlığı: Türkiye’yi tebrik eden NATO Atina’ya meydan okuyor

İÇİNDEKİLER

Büyük Zafer'in 101'inci yılı yurtta ve cihanda coşkuyla kutlandı.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM) da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Söz konusu mesajda "Zafer Bayramınız kutlu olsun." ifadesine yer verildi.



Karargahı İzmir'de bulunan LANDCOM'un X platformundaki mesajının devamında, İngilizce olarak, "Bu özel günde bize ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Türkiye, 1952'de NATO'ya katılmasından bu yana birçok operasyonda ve tatbikatta yer almış, askerleri her zaman büyük profesyonellik ve azim sergilemiştir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü ve güvendedir" denildi.



YUNANİSTAN KUDURDU! NATO'YA PROSTESTO NOTASI
NATO'nun Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı kutlaması sonrası beklenen ve hiç de şaşırtmayan bir gelişme yaşandı. Yunan kaynaklarına göre Atina yönetimi, NATO'ya protesto notası verdi.

Gelişme üzerine Takvim.com.tr, Yunan basınının nabzını tuttu.



YUNAN BASINI: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
iefimerida.gr isimli internet sitesinde NATO'nun Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı kutlamasına ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın harekete geçeceği 'gerekli adımların' atılacağını iddia etti.




HABER BAŞLIĞINA YANSIYAN 101 YILLIK KUYRUK ACISI
bankingnews.gr isimli bir başkan Yunan haber sitesi, 101 yıllık kuyruk acısını "NATO, Kemal'in 1922 zaferi ve Küçük Asya Felaketinden dolayı Türkiye'yi tebrik ediyor" başlığıyla okurlarına aktardı.

Haberde "Merkezi İzmir'de bulunan NATO Kara Kuvvetleri Komutanlığı (LANDCOM), Twitter üzerinden, Kemal Atatürk'e bağlı güçlerin Yunan Ordusu'nun Küçük Asya Cephesi'nde yenilgiye uğratılmasına yol açan taarruzunun başlamasının yıldönümünde Türkiye'yi tebrik etti" ifadelerine yer verilirdi.

"NATO YUNANİSTAN'A MEYDAN OKUYOR"
Öte yandan Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı tebrik eden NATO'nun Yunanistan'a karşı bir meydan okuma içerisinde olduğu öne sürüldü.



Eleftheros Typos gazetesi, 'NATO'dan meydan okuma: Türkiye'yi Yunanistan'a karşı 'Küçük Asya'da bozguna yol açan zaferin yıldönümünde kutluyoruz' derken, Atina yönetiminin ittifaka tepkisini de okurlarına aktardı.

Ta Nea isimli gazete konuya ilişkin haberinde "Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt-'Küçük Asya Felaketi'nin yıldönümünde Ankara'ya sunulan iyi dilekler için NATO'ya yazılı protesto mektubu" başlığını tercih etti.

LANDCOM, geçen yıl da 30 Ağustos için benzer bir paylaşım yapmış ancak Yunanistan'ın itirazı üzerine sosyal medya mesajı silinmişti.

Türkiye, mesajın silinmesini NATO makamlarının dikkatine getirmiş ve durumun kabul edilemez olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine LANDCOM, 1 Eylül'de yeni bir kutlama mesajı paylaşmıştı.