İYİ Parti'de kirli çamaşırlar ortaya saçıldı! Aytun Çıray'dan Ümit Özlale'ye rest Akşener'e 'DYP' gözdağı: Tehditleriniz vız gelir

Binbir kaosla cebelleşen İYİ Parti'de kirli çamaşırlar ortaya saçıldı... Partiden istifa eden Meral Akşener'in eski başdanışmanı Aytun Çıray, Akşener'in masayı dağıttığı 3-6 Mart sürecine ilişkin "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülü CHP'ye ait" çıkışında bulundu. Bu sözler yeni bir kaosun fitilini ateşlerken Akşener A Takımı'ndan Çıray'a 'sus' gözdağı geldi. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Aytun Çıray'ı hedef alarak "2 Mart gecesi Altılı Masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" dedi. Öte yandan Çıray, "Bu sözde tehdit bana vız gelir tırıs gider. Yanlışı ve doğrusu ile sözlerimin arkasındayım" diyerek rest çekti. Meral Akşener'e de DYP üzerinden gözdağı verdi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 16:11 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 17:01
İYİ Parti’de kirli çamaşırlar ortaya saçıldı! Aytun Çıray’dan Ümit Özlale’ye rest Akşener’e ’DYP’ gözdağı: Tehditleriniz vız gelir

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarını bombaladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a "yüreksizsiniz" diye sitem eden Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı noktaladı.


Bu sözler yeni tartışmanın fitilini ateşlerken Akşener'in eski başdanışmanı Aytun Çıray'dan Meral Akşener'i yalanlayan bir çıkış geldi.

3-6 Mart sürecinde yaşananları anlatan Çıray, "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülünün İYİ Parti'ye değil CHP'ye ait olduğunu söyledi.



Akşener'in eski başdanışmanı şu ifadeleri kullandı;

"'Sayın Akşener'in masaya geri daveti için şart bulunsun' dedik. Ben de Sayın Çömez'i aldım, Sayın Akşener'e gidip bunları anlattım. Akşener de 'Bu düşünülebilir bir çözüm yolu olabilir' dedi. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülü CHP'ye ait."

"ANLATACAKLARIM SAAT SAAT BELGELİ"
Seçim sonucunun faturasını tamamen Kılıçdaroğlu'na kesildiğini söyleyen Çıray, "Anlatacaklarım saat saat belgelidir" dedi.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti Genel Merkezi'nden Aytun Çıray'a 'sus' göz dağı geldi.

Meral Akşener'in A Takımı'nda yer alan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, "2 Mart gecesi 6'lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı.Toplantıda birçok şey konuşuldu. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey'in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz. İlk önce bunu netleştirelim ama bir siyasetçinin siyasi ahlakı gereği bir GİK toplantısında konuşulanlar genel başkan olmadığınız sürece sizde saklı kalması gereken şeylerdir. Partime bağlı olmanın sorumluluğu ile o toplantıda nelerin önerildiğini söylemem" açıklamasında bulundu.



ÖZLALE'YE TALİMAT AKŞENER'DEN Mİ?
Özlale'nin "O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey'in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" sözleriyle göz dağı vermesinin etkileri sürerken "Talimatı Akşener mi verdi?" sorusu önem kazandı.



Gelişme üzerine gözler bir kez daha Aytun Çıray cephesine çevrildi.

Çıray resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak Akşener'e seslendi.

"TEHDİTLERİNİZ VIZ GELİR TIRIS GİDER! SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"
İYİ Parti'nin Gaziantep milletvekilinin kendisi hakkında "Sen bittin artık siyasette istediğin kadar çabala çırpın yırtın! Seni ben bitirdim! Siyasi hayatını ben bitirdim" dediğini iddia eden Çıray, "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" ifadelerini kullandı.

Ümit Özlale'nin "Aytun Bey'in tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" sözüne yaıt veren Çıray, "Beni yalanlayacağına ve doğrulayacağına kişiliğime saldırmış" dedi.

"Bu sözde tehdit bana vız gelir tırıs gider. Yanlışı ve doğrusu ile sözlerimin arkasındayım" diyerek rest çekti.

İşte Aytun Çıray'ın açıklamalarından satır başları;

"SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL."

Sayın Meral Akşener, Bir süre önce.. Bazı milletvekilleriniz TV'lere çıkarak.. Partinin kuruluş sürecinde katkılarımın yok farz edildiği gibi... Cumhurbaşkanlığı seçiminde de iki Büyükşehir Belediye Başkanı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı atanacaklarına dair süreci çarpıtarak ve eleştirerek anlattılar. Bunun üzerine olayın tarihe doğru geçmesi niyetiyle yaşadıklarımı yer, zaman ve şahit göstererek yazdım. Doğal olarak kamuoyunda tartışıldı.

Ağza alınmayacak galiz "cinsiyetçi" küfürleri nedeniyle özür dileyeceğine onları savunan hiç tanışmadığım Gaziantep vekilinizin, hakkımda "Sen bittin artık siyasette istediğin kadar çabala çırpın yırtın! SENİ BEN BİTİRDİM! Sn.Ümit ÖZLALE, ben aday olunca Gaziantep 1.sıradan alınıp İzmir'e yazılınca milletvekili sırasında İzmir'de sana havuç kaldı. SENİ BEN BİTİRDİM,SENİN SİYASİ HAYATINI BEN BİTİRDİM." diye yazmasından sonra...



AKŞENER'E 'DYP' GÖZDAĞI: ÖNEMLİ SIRLAR PAYLAŞTIK
Beni partiden ilk tasfiye girişiminizden sonra davetiniz üzerine İstanbul'da özel bir görüşme için bir araya geldiğimizde bana, "Tartışmaları kişiselliştirmediğim" için teşekkür etmiştiniz. Buna hep dikkat ettim, ederim.. Çünkü geçmişte bazı şeyleri, hatta sırları paylaşanların -ki biz DYP'den bu yana sizinle önemli sırları paylaştık- "Konuşurum ha! Anlatırım ha!" tavırlarının öncelikle kendi güvenilirliklerine zarar verdiğini bilirim.

Bu bağlamda partilerin mahrem odaları vardır. GİK, Başkanlık Divanı, kapalı grup toplantılarının yapıldığı mekânlar ve özellikle genel başkanların odaları... Onun kapısını açana kim güvenir? Ben olsam böyle bir vekilin olduğu toplantılarda hiçbir şey konuşmam. Bunu söylerken sakın yanlış anlamayın; bu sözde tehdit bana vız gelir tırıs gider. Yanlışı ve doğrusu ile sözlerimin arkasındayım. Hatta konunun daha iyi anlaşılması ve olayların bağlamından kopmaması için o süreçlerdeki tutanaklar tümüyle açıklansın. Yorumları şekillendiren bilgiler ve bilgilendirmeler da ortaya çıksın. Kurumsal mantığa aykırıymış... Partiye ve daha da önemlisi siyaset kurumuna zarar verecekmiş.. Takdir sizin.



Bu vekil benim makalemde yazdıklarımın -Aynı milletvekilleri listeleri gibi- GİK'te ve Divan'da gündeme gelmediğini de göz ardı ediyor. Hırslı bir çocuk, seçimden önceki süreç dahil çok atak. Hatta seçim öncesi bazı beyanları nedeniyle kendisine, "Genel Başkan'ın bilgisi var mı?" diye sormak zorunda hissetmiştim. Ne yazık ki.. Böyle tehditvari küçültücü bir siyaset yapış tarzı, kimseye yakışmayacak bir şekilde olayları çirkinleştirmekten başka bir işe yaramaz. Ama Fuzuli'nin dediği gibi.. "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil." Saygılarımla.