Gazeteci kılıklı sosyal medya trolleri! Etkileşim ve hakaret davasından yollarını buluyorlar

Sosyal medyada gündeme yönelik dezenformatif bilgiler hızla yayılıyor. Temelsiz ve kanıtsız bilgilerin dolaşıma sokulduğu sosyal medyada, paylaşımların çıktığı ilk elde troller ve sözde gazeteciler başı çekiyor. Türkiye ekonomik hayatını da hedef alan kasıtlı çirkin kampanyalar, hem yerli hem de yabancı yatırımcıları huzursuz ediyor. Son olarak "Türkiye'nin IMF'den fon alacağına" dair kasıtlı yayılan bilgi kirliliği hem Hazine ve Maliye Bakanlığı, hem de IMF tarafından yalanlandı. Dün de "saldırgana müdahale eden polisin açığa alındığı" yalanını yayan troller bir kez daha yalanlandı. Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, 'gazeteci kılıklı sosyal medya trolleri'nin amacının etkileşim ve hakaret davaları üzerinden para kazanmak olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 08:37 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 08:55
Gazeteci kılıklı sosyal medya trolleri! Etkileşim ve hakaret davasından yollarını buluyorlar

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada dezenformatif bilgi, politik ve ekonomi hayatı zehirliyor. Kasıtlı yapılan paylaşımlar hızla yayılarak, güven ortamını zedeliyor. Etkileşim peşinde koşan trollerin, hedefinde son olarak 'Türkiye IMF'den fon alacak' yalanıyla piyasalar vardı. Haber Türkiye ve IMF tarafından yalanlanırken, bu olayın üzerinden kısa bir zaman geçmeden 'saldırgana müdahale eden polisin açığa alındığı' yalanı ortaya atıldı.

GAZETECİ KILIKLI SOSYAL MEDYA TROLLERİ
Piyasalara güveni zedeleyen, siyasi iklimi zehirlemek isteyen sözde gazeteci özde troller adeta durmuyor. Yalanları peşi sıra paylaşan hesaplar, etkileşim kazanmak adına gözünü karartmış durumda. Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, trollerin amacının Twitter ve hakaret davaları üzerinden para kazanmak olduğunu yazı.

Altınok'un yazısında önemli bölümler şu şekilde:
IMF'den Türkiye'yle ilgili bir açıklama gelmiş.
"Türk yetkililerden Fon'dan mali yardım talebinde bulunma niyetinde olduklarına dair herhangi bir işaret almadık" diyorlar.

Çünkü gazeteci kılıklı sosyal medya trolleri günlerdir "IMF'yle anlaştılar" yalanını yayıyorlar.

Evet, Elon Musk hesaplarına üç kuruş yatırsın diye, tıklanmak için sansasyon yaratmaya çalışıyorlar.

Hatta bu üç kuruşluk tipler için yazdıkları, söyledikleri yalanın ortaya çıkması da bir gelir kapısı.

HAKARET DAVASI
Şöyle ki, kendilerine tepki gösterirken ileri gidenlere hakaret davası açıp yollarını buluyorlar.

Diğer işlerini bırakıp sadece bu alana yoğunlaşan avukatları da müvekkillerine daha çok dava konusu çıkması için ellerini korkak alıştırmamaları tavsiyesinde bulunuyorlar.

'MÜSAİT' TAKİPÇİLER
Nasıl olsa memlekette yalanın hiçbir yaptırımı yok. Piyasaları manipüle etmek serbest. "Müsait" takipçileri, seçmenleri de istedikleri yalanı söyleyene değil duymak istemedikleri doğruyu söyleyene kızdığı için ortada bir mesele yok.

Can Yücel'in şiirindeki gibi ne kadar rezil olurlarsa o kadar iyi yani.

KURUMLARI PARALİZE EDİYORLAR
Emimin meslektaşlarım da aynı durumdadır, her gün telefonuma kurumlardan yalanlama mesajları geliyor.

İş öylesine bir hâl aldı ki, sosyal medyadaki sistematik dezenformasyonla mücadele için ülkede hususi birim bile kuruldu.

Dün de İstanbul Valiliği şu notu göndermiş:
"Ekiplerimizim Kadıköy'deki denetimleri sırasında bir sürücüye 'Ehliyetsiz Araç Kullanmak' suçundan cezai işlem uygulanmıştır. Görüntülerin sosyal medya mecralarında yayınlanmasının ardından, uygulamayı yapan polis memurlarının açığa alındığına dair ısrarlı paylaşımlar yapılmaktadır. Polis memurlarımızın açığa alındığına ilişkin paylaşımlar tamamıyla asılsızdır. Uygulamayı yapan memurlarımız, görevlerine devam etmektedir."

Bu işler çocuk oyuncağı mı?

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN