Büyük Taarruz maske 'büyük kumar' esas! Dağıttığı masaya 3 gün sonra geri oturan Akşener "yapmam" dediği ittifaka kılıf buldu

3-6 Mart sürecinde 'kumar' diyerek dağıttığı masaya geri oturan İYİ Parti lideri Meral Akşener siyasi tutarsızlıklarını bir yenisini daha ekledi. Geride bıraktığımız gün Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarını bombalayarak "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" açıklamasını yapan Akşener bugün "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi. 'Oturmam' dediği masaya oturan, 'yapmam' dediği ittifaka kılıf bulan Akşener ile ilgili CHP'li Mehmet Sevigen, "Bundan sonraki seçimlerde yine göreceksiniz, dönecektir. Yine ittifak yapacak" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 11:41 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 12:01
Büyük Taarruz maske ’büyük kumar’ esas! Dağıttığı masaya 3 gün sonra geri oturan Akşener yapmam dediği ittifaka kılıf buldu

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarını bombaladı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a "yüreksizsiniz" diye sitem eden Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" açıklamasını yaptı.



"Seçimlere ayrı girelim" çağrısı yapan İYİ Parti Genel Başkanı, "Tüm siyasi partilere açık ve net çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte vatandaşların tercihlerini yansıtacak rekabet ortamı oluşturalım. Gelin her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim. Herhangi bir ilde herhangi bir ilçede hiçbir partiyle yan yana gelmeyeceğiz" şeklinde konuştu.



AKŞENER'İN KUMARI
Ancak aynı Akşener, bugün İsmail Saymaz'a verdiği demeçte "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

Saymaz'ın "Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara'yı da kapsıyor mu?" sorusunu yanıtlayan Akşener, "Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi çalışma yapıyoruz. Yerelde teşkilatlar birbiriyle çalışma yapabilir. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, "Bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz" açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

İYİ Parti lideri şu ifadeleri kullandı;

İsmail Saymaz: Şehirlerde işbirliği yapılabilir mi?

Akşener: Tabii ki yapılır. Çok açık söyledim.

İsmail Saymaz: İstanbul kaybedilirse faturasının size çıkartılması ihtimali çok yüksek.

Akşener: Çıkarsa çıksın. Bizim aldığımız oy CHP'den mi? Hayır. Azıcık bir puan artsın, niye hesaplar bozuluyor? Birbirimize geçirgenlik yok bilinenin tersine. Yankı odası olmamış olsaydı AK Parti'den kopan seçmen bize gelebilirdi. MHP hendek oldu.



SİYASİ TUTARSIZLIK: 'KUMAR' DEDİĞİ MASAYA OTURDU, "İTTİFAK YOK" DEYİP İŞ BİRLİĞİNE KAPI ARALADI

Tam da bu noktada akıllara Akşener'in 3 Mart 2023'te 'kumar' ve 'noter' masası diyerek dağıttığı masaya 6 Mart 2023'te tekrar oturması geldi.

Aynı Akşener'in 26 Ağutos'taki Büyük Taarruz konuşmasında 'ittifak yok' algısı yayıp demeçlerde 'yerelde iş birliği olabilir' mesajı vermesi siyasi tutarsızlığı bir kez daha açık etti.



Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, konuya ilişkin çarpıcı bir iddia dile getirdi.

"YİNE GÖRECEKSİNİZ, DÖNECEK İTTİFAK YAPACAK!"
Meral Akşener'in Afyon'da yaptığı 'Büyük Taarruz' temalı açıklamalarını değerlendiren Sevigen, "Masadaki ortakların hepsine racon kesti, fırça çekti ve 'Hiçbirinizi istemiyorum' dedi. Kemal Bey'e de hatta iki tane çok methettiği belediye başkanına da. Bundan sonraki seçimlerde yine göreceksiniz, dönecektir. Yine ittifak yapacak" şeklinde konuştu.

"İYİ Parti'nin ayrı girerse hiçbir yerde seçimi kazanacağını zannetmiyorum" diyen Sevigen, "Meral Hanım en sonda açık kapı bıraktı. Hatta MHP'ye bile açık kapı bıraktı" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN