Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü! 'Terörle mücadeleye' ortak vurgu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Hakan Fidan, "Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz" dedi. Barzani, "Bölgede olan her türlü terörle (PKK) mücadele edebilmek için işbirliğimizin devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 11:37 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 14:06
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü! ’Terörle mücadeleye’ ortak vurgu

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sabah saatlerinde Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ile başkent Bağdat'ta bir araya geldi. Fidan daha sonra Ulusal Hikmet Akımı Lideri Ammar Hekim ile görüştü. Fidan, ardından Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile görüştükten sonra Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bir araya geldi. Son olarak Bakan Fidan, Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Al Abbasi ile temaslarda bulundu.

Bu temaslardan kısa bir süre sonra Fidan, Irak'ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

'HEP BERABER TERÖRÜ TEMİZLEYECEĞİZ'

Dışişleri Bakanı Fidan Barzani ile yaptığı temaslar sonrası 'Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'ın açıklamalarının devamı devamı şöyle:

'Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı sıfatıyla Irak'a yapmakta olduğum ilk ziyarette Bağdat'taki temaslarımın ardından burada Erbil'de bulunmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şahsıma ve heyetime gösterilen misafirperverlik için değerli kardeşim Başbakan sayın Mesut Barzani'ye ve bölgesel yönetim makamlarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi Türkiye-Irak ilişkiler çok dinamik bir şekilde ilerlemekte. Bağdat'ta, Erbil'de Türkiye'nin ilişkileri her zaman her fırsatta önemini korumakta. Bağdat ziyaretim esnasında gündemde çok yoğun konular vardı. Ekonomik konular, kalkınma projeleri, terörle mücadele, su meselesi ve Irak'ın yeniden imarı altında altyapı, üstyapı projeleri kapsamında birçok makamla görüşme fırsatımız oldu.

'YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR'

Buna ilaveten Bağdat'ta hükümeti oluşturan siyasi parti liderleriyle bir araya geldik. Onlarla bölgesel sorunları, Irak'ın konularını konuşma imkanımız oldu. Bugün Erbil'de sayın Bölgesel Yönetim Başkanı Sayın Barzani ile sabahtan buluştuk görüşmelerimiz oldu. Bugünde sayın başbakanla hem ikili hem de heyetler arası görüşmelerimiz oldu. Kendilerine de ifade ettiğim üzere başta terörle mücadele olmak üzere enerji, ekonomi başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdık.

Bildiğiniz gibi Erbil Irak'ın sıkıntılı yıllarında her zaman istikrar ve güvenlik şehri olarak devam etmiştir. Bu istikrarı güvenliği ve ekonomik kalkınmanın devamının önemli olduğuna inanıyoruz. Özellikle kendilerine terörle mücadelede Türkiye'ye göstermiş oldukları işbirliği nedeniyle için teşekkür ediyorum. Terör belasından kurtulmak için değerli basın mensupları, yapacağımız çok iş var'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ise görüşme sonrası 'Bölgede olan her türlü terörle (PKK) mücadele edebilmek için (Türkiye ile) işbirliğimizin devam etmesini temenni ediyorum' dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN